İsrail basını: operasyon ABD ile ortak yürütülüyor

İRAM Araştırmacısı Dr. Rahim Farzam, 24 TV'de katıldığı moderatör hafta sonu programında 28 Şubat 2026 tarihli değerlendirmesinde Amerika'nın bölgedeki rolüne dikkat çekerek, İran'ın savaşın yayılmasını önlemeye odaklanan bir strateji izlediğini belirtti. Farzam, olası bir çatışmada İran'ın hızlı ve etkili saldırılarla Amerika'yı caydırmayı hedeflediğini vurguladı.
İRAM Araştırmacısı Dr. Rahim Farzam, 24 TV'de katıldığı moderatör hafta sonu programında 28 Şubat 2026 tarihli değerlendirmesinde Amerika'nın bölgede yer almasının İran'ın savaş stratejisini doğrudan etkilediğini söyledi. Farzam, özellikle savaşın ilk anlarından itibaren İran'ın çatışmanın yayılmasını önlemeye yönelik bir plan hazırladığını ifade etti. Uzman isim, Amerika'nın bölgede uzun süreli ve geniş çaplı bir savaştan kaçınmak isteyeceğini öne sürdü.

İSRAİL BASINI: OPERASYON ABD İLE ORTAK YÜRÜTÜLÜYOR
İsrail, ABD'nin tetikçiliğini mi yapıyor?
İRAM Araştırmacısı Dr. Rahim Farzam: Amerika da işin içerisindeyse, İran'ın stratejisi büyük ihtimalle şöyle: Ne olursa olsun, ilk dakikalardan itibaren özellikle savaşın yayılmaması üzerine bir plan geliştirmek gerekiyor. Bu da, Trump'ın muhtemelen uzun süreli ve tüm bölgeye yayılan bir savaşı istemeyeceğini varsayarak, var gücümüzle saldırıp kayıplar verdirerek Amerikalıları bir daha düşünmeye zorlamak şeklinde bir yaklaşımı içeriyor.
İSRAİL BASINI: OPERASYON ABD İLE ORTAK YÜRÜTÜLÜYOR
İsrail, ABD'nin tetikçiliğini mi yapıyor?
İRAM Araştırmacısı Dr. Rahim Farzam: İran'ın stratejisi Amerikalılara maliyet yüklemek
İSRAİL BASINI: OPERASYON ABD İLE ORTAK YÜRÜTÜLÜYOR
— 24 TV (@yirmidorttv) February 28, 2026
İsrail, ABD'nin tetikçiliğini mi yapıyor?
İRAM Araştırmacısı Dr. Rahim Farzam (@rfrzm7): İran'ın stratejisi Amerikalılara maliyet yüklemek pic.twitter.com/igsi6tZ140
- Popüler Haberler -
İşgalci İsrail'in Küresel Sumud Filosu'na silahlı müdahalesi hakkındaki TBMM Kararı Resmi Gazete'de
Sosyal Hizmetler Kanunu yürürlükte: Aile odaklı yeni dönem
İstanbul Valiliği duyurdu: 1 Mayıs düzenlemesiyle bazı raylı sistemler kapalı olacak
Sumud Filosu'ndan 24 TV'ye özel açıklama: Tüm ablukaya rağmen Gazze'ye yolculuğumuz devam ediyor
Rozetini Özgür Özel takmıştı: Arif Kocabıyık kapı dışarı edildi
Türkiye dahil 12 ülkeden ortak Sumud açıklaması: Uluslararası hukukun ve insancıl hukukun açık ihlali



