İran Cumhurbaşkanı Reisi bugün Türkiye'ye gelecek

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle bugün Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştirecek.
İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, ziyaret sırasında, Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Sekizinci Toplantısı'nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Reisi'nin başkanlığında Ankara'da icra edileceği ifade edildi.

Toplantıda, Türkiye-İran ilişkilerinin tüm yönleriyle gözden geçirileceği ve ikili işbirliğinin derinleştirilerek geliştirilmesi için atılabilecek adımların ele alınacağı bildirilen açıklamada, şu sözlere yer verildi:

"Görüşmelerde ikili münasebetlerin yanı sıra Gazze ve işgal edilmiş Filistin topraklarında yaşanan İsrail saldırıları başta olmak üzere, güncel bölgesel ve küresel meseleler hakkında fikir teatisinde de bulunulacaktır. Toplantı vesilesiyle ilişkilerin ahdi zeminini güçlendirmeye matuf muhtelif belgelerin imzalanması da gündemdedir."

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın İbrahim Reisi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle, 24 Ocak 2024 tarihinde ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir.
— T.C. İletişim Başkanlığı (@iletisim) January 23, 2024
Ziyaret sırasında, Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Sekizinci...
- Popüler Haberler -

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit ormancı Kocaman'ın babasıyla telefonla görüştü

Terörsüz Türkiye temasları! CHP lideri Özel, MİT Başkanı Kalın ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, orman yangınında şehit olan kahramanların ailelerine başsağlığı diledi

Gökyüzünde devrim! Düşmanı saniyeler içinde tespit edecek

Türkiye ile Romanya savunmada el sıkıştı: Hedef 15 milyar dolar

Bakan Tunç'tan net mesaj: Savunmanın yapılacağı yerler sokaklar değil, mahkemelerdir
