Irak ve Suriye tezkeresi TBMM'de

Irak ve Suriye'ye asker gönderme tezkeresinin süresinin 30 Ekim 2025 tarihinden itibaren 3 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, Başkan Erdoğan'ın imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
Türkiye'nin Irak'ın toprak bütünlüğünün, milli birliğinin ve istikrarının korunmasına büyük önem atfettiğine dikkat çekilen tezkerede, "Diğer taraftan, Irak'ta terör örgütleri PKK/PYD-YPG ve DEAŞ unsurlarının varlığını sürdürmesi, etnik temelli ayrılıkçılığa yönelik girişimler, bölgesel barışa, istikrara ve ülkemizin güvenliğine doğrudan tehdit oluşturmaktadır.
Suriye'de, terör örgütleri mevcudiyetini sürdürmekte ve ülkemize, ulusal güvenliğimize ve sivillere yönelik tehdit oluşturmaya devam etmektedir" ifadesine yer verildi.
- Popüler Haberler -

Bakan Kurum ikili görüşmelerde bulundu

CHP İl Kongresi'ne durdurma talebi

FETÖ yalanıyla 10 milyonluk vurgun!

CHP'li Çağatay Güç kürsüde yere yığıldı

Adana'da merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 18 şüpheli tutuklandı

Gaziantep'te zehir tacirlerine geçit verilmedi
