ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

İBB verdiği sözü tutmadı! Halk otobüsü esnafı eylemde

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
İBB verdiği sözü tutmadı! Halk otobüsü esnafı eylemde

İstanbul'da toplu taşımanın büyük yükünü özel halk otobüsleri çekiyor. Günde yüzbinlerce kişinin ulaşımını sağlıyorlar. Ancak esnaf dertli İstanbul Büyükşehir Belediyesi iddiaya göre haklarını ödemiyor.

İstanbullu toplu taşımada yaşanan sıkıntılara artık alışmış durumda. Otobüsler ya yanıyor ya bozuluyor ya da kazaya karışıyor. Bunun en büyük nedenlerinden biri ise özel halk otobüslerinin hak edişlerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alamaması.

İBB VERDİĞİ SÖZÜ TUTMADI

Geçtiğimiz ay Saraçhane'de toplanan yüzlerce halk otobüsü esnafı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni protesto etmişti. Alacaklarını talep etmişti. Ancak İBB tarafından verilen sözler yine tutulmadı. Esnaf yaklaşık bir ay sonra yeniden Saraçhane'de eylem yaptı, 3-4 aylık birikmiş hak edişlerini talep etti.

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ MAĞDUR ETTİ

Eyleme sadece halk otobüsü sahipleri katılmadı. Otobüsleri tamir eden tamirciler de otobüs sahiplerinin yanında yer aldı. Alacaklarını tahsil edebilmek için onlarda esnafın parasını biran önce İBB'den alması gerektiğini savundu. Günde yüzbinlerce İstanbullunun seyahat etmesini sağlayan halk otobüsleri artık kontak kapatma noktasına geldi ve paralarını bir süre daha alamazsa hizmet veremeyeceklerini belirtiler.