"Hürmüz Boğazı" açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğünce, İran'ın Hürmüz Boğazı'ndan gemi geçişlerinin yasakladığına dair telsiz yayınları yapıldığı belirtildi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğünce, İran'ın Hürmüz Boğazı'ndan gemi geçişlerinin yasakladığına dair telsiz yayınları yapıldığı belirterek, "Bölgede Türk bayraklı gemiler için ISPS Kod Güvenlik Seviyesi 3'tür. Bölgedeki seyir duyurularının takip edilmesi, gerekirse Ana Arama ve Kurtarma Koordinasyon Merkezi (AAKKM) ile temas kurulması önem arz etmektedir." ifadesi kullanıldı.
Denizcilik Genel Müdürlüğünün, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundan, konuya ilişkin yapılan paylaşımda, şunlar kaydedildi:
"İran'ın Hürmüz Boğazı'ndan gemi geçişlerini yasakladığına dair telsiz yayınları yapıldığı bilgisi gelmiş olup, bölgede Türk bayraklı gemiler için ISPS Kod Güvenlik Seviyesi 3'tür. Bölgedeki seyir duyurularının takip edilmesi, gerekirse Ana Arama ve Kurtarma Koordinasyon Merkezi (AAKKM) ile temas kurulması önem arz etmektedir."
- Popüler Haberler -
İstanbul'da DEAŞ operasyonu: 13 şüpheli yakalandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik temas... İran Cumhurbaşkanıyla görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Orta Doğu mesajı: Ameliyat masasına alınmasını kabul etmiyoruz
İran Ankara Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı: Türkiye'den füze tepkisi
Orta Doğu'da gerilim tırmanıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teyakkuz halindeyiz
İstanbul'da akılalmaz soygun! İki kadını etkisiz hale getirdiler



