Hazine ve Maliye Bakanlığı “köklü değişiklik” iddialarını yalanladı
Hazine ve Maliye Bakanlığı, ekonomi programında köklü değişiklik yapılacağı yönündeki yorumların doğru olmadığını duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bir gazetede yayımlanan "Sıkı para politikasına kalibrasyon hazırlığı" başlıklı habere ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Haberde, "Bakanlığa yakın reel sektör ve bankacılık kaynaklarına" dayandırılan birtakım iddialara "kulis" adı altında yer verildiği aktarılan açıklamada, haberin dezenformasyona dönüştürüldüğü ifade edildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Söz konusu haber, konunun doğrudan muhataplarına sorulmadan hazırlanmıştır. Özellikle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının uhdesinde bulunan para politikası araçları, döviz kuru politikası ile kredi büyüme limitlerine ilişkin konular Bakanlığımızla ilişkilendirilmiş ve bu çerçevede ekonomi programında köklü değişiklik yapılacağı yönündeki yorumlar doğru değildir. Kamuoyunun yanlış yönlendirilmesine neden olabilecek, Bakanlığımız veya ilgili kurumlarca doğrulanmamış bu tür haberlere itibar edilmemesi önem taşımaktadır."
- Popüler Haberler -
Bakan Çiftçi duyurdu: Okullarda güvenlik için yeni dönem
45 bin öğretmeni ilgilendiriyor: Mazerete bağlı yer değiştirme takvimi belli oldu
İBB davasında İmamoğlu ve ekibine ateş püskürdü: Yatırımlarımı heba ettiler, tamamından şikayetçiyim
Kayserili öğrencilerin mektubu Sanchez'e ulaştı: İspanya Başbakanı'ndan anlamlı cevap
Karaisalı'da orman yangını: Ekipler havan ve karadan müdahale etti
Ahmet ve Hülya Gökçek adli kontrolle serbest bırakıldı



