Gündem Orta Doğu'daki gerilim... Bakan Fidan'dan Riyad'da diplomasi trafiği

"Bölge Ülkeleri Bakanlar Toplantısı" için Riyad'da bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Orta Doğu'da yaşanan krize ilişkin kritik temaslarda bulundu. Bakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov ve Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammad Ishaq Dar ile görüştü.
Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Erakçi ile telefonda görüştü. Görüşmede, savaşın gidişatı ele alındı.

SUUDİ, AZERBAYCANLI VE PAKİSTANLI MEVKİDAŞLARIYLA GÖRÜŞME
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Bölge Ülkeleri Bakanlar Toplantısı"na katılmak üzere bulunduğu Suudi Arabistan'daki temaslarını sürdürüyor.

Bakan Fidan, başkent Riyad'daki toplantı marjında Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammed Ishaq Dar ile ayrı görüşmeler gerçekleştirdi.
Söz konusu temaslarda taraflar arasındaki ilişkiler ile bölgesel ve küresel gelişmeler değerlendirildi.

Görüşmelerde ayrıca ABD-İsrail'in İran'a yönelik saldırıları ve Tahran yönetiminin misillemeleri ele alındı.
- Popüler Haberler -
Bakan Göktaş'tan çocuklar için önemli adım: Yeni evler geliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan baba ocağında: Güneysu'da vatandaşlarla bayramlaştı
Manisa'da feci trafik kazası: 2 ölü ve çok sayıda yaralı var
Yeni şehir, yeni umut: Adıyaman İndere'de ticaret ve sosyal hayat canlanıyor
Canlı yayında peş peşe patlama sesleri: Nuh Albayrak Riyad'dan aktardı
İsrail fitnecilerinin “lojistik” algısı çöktü: DMM, resmi belgeyle gerçeği açıkladı



