Gaziantep'te Deprem Müzesi ve Afet Farkındalık Merkezi için işbirliği protokolü imzalandı

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında "Gaziantep İli Nurdağı İlçesi Deprem Müzesi ve Afet Farkındalık Merkezi İşbirliği Protokolü" imzalandı.
AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, işbirliği protokolü AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından Başkanlıkta imzalandı.

Gaziantep'te Deprem Müzesi ve Afet Farkındalık Merkezi kurulmasına ilişkin protokolle "asrın felaketi" 6 Şubat 2023 depremlerinde yaşananların, müdahale ve iyileştirme süreçlerinde yapılanların gelecek kuşaklara aktarılması, afet hafızasının canlı tutulması, toplumda afet farkındalığının artırılması, öğrenciler, kamu personeli, gönüllüler, kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlara yönelik uygulamalı afet farkındalık eğitimlerinin verileceği sürekli bir öğrenme alanı oluşturulması amaçlanıyor.

İmza törenine, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ile belediye başkanları ve AFAD birim yöneticileri katıldı.
- Popüler Haberler -
Ahbap'ın "Mağdur" ünlüleri
Yusuf'u komşudaki ilaçlama öldürdü
Başkentte "değnekçilik" yaptığı belirlenen 10 şüpheli yakalandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'a gitti
"Parayı şu araya sıkıştırdım müdürüm" İzmit'te rüşvet skandalı!
Çerçeve yasa mesaisi Meclis'te bugün başlıyor



