Faili meçhul cinayetlerden biri daha çözülüyor... Dorukhan Büyükışık dosyası 8 yıl sonra açıldı

Emekli Tümgeneral Ethem Büyükışık'ın oğlu Dorukhan Büyükışık'ın şüpheli ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada harekete geçildi. 26 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyonu duyuran Adalet Bakanı Akın Gürlek, 'Hiçbir dosyanın üzerinin örtülmesine, hiçbir delilin karartılmasına müsaade etmeyeceğiz.' dedi.
İzmir'de 2018 yılında ölü bulunan Dorukhan Büyükışık'ın ölümüne ilişkin dosya yeniden açıldı.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Dorukhan Büyükışık dosyasında ortaya çıkan yeni deliller, bilirkişi raporları, teknik incelemeler, HTS ve daraltılmış baz kayıtları ile delillerin karartıldığına yönelik bulgular ışığında 26 şüpheli hakkında gözaltı kararının verildiğini, İzmir merkezli 9 ilde bu sabah eş zamanlı operasyon başlatıldığını bildirdi.
#SONDAKİKA Faili meçhul cinayetlerden biri daha çözülüyor... Bakan Gürlek: Dorukhan Büyükışık'ın şüpheli ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada harekete geçildi pic.twitter.com/V6ufJY3qSj
— 24 TV (@yirmidorttv) May 21, 2026
Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu güçlü irade doğrultusunda faili meçhul her dosyanın üzerine kararlı şekilde gittiklerini, adaletin mutlaka tecelli etmesi için tüm imkanları seferber ettiklerini belirtti.

Dorukhan Büyükışık
Bakan Gürlek, açıklamasında şunları kaydetti:
"Adalet Bakanlığımız bünyesinde kurulan Faili Meçhul Suçları Araştırma Dairesinin koordinasyonunda, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığımızca Dorukhan Büyükışık'ın şüpheli ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada harekete geçilmiştir. Dorukhan Büyükışık dosyasında ortaya çıkan yeni deliller, bilirkişi raporları, teknik incelemeler, HTS ve daraltılmış baz kayıtları ile delillerin karartıldığına yönelik bulgular ışığında 26 şüpheli hakkında gözaltı kararları verilmiş, İzmir merkezli 9 ilde bu sabah eş zamanlı operasyon başlatılmıştır."
Soruşturmayı büyük bir titizlik ve yüksek sorumluluk bilinciyle yürüten İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına, İzmir İl Jandarma Komutanlığına ve sürece katkı sunan tüm kamu görevlilerine teşekkür eden Gürlek, "Hiçbir dosyanın üzerinin örtülmesine, hiçbir delilin karartılmasına müsaade etmeyeceğiz. Aradan ne kadar zaman geçerse geçsin, maddi gerçeğin ortaya çıkartılması ve adaletin tecellisi için tüm imkanlarımızla çalışmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.
- Popüler Haberler -
"Ülkemizi kilit konuma getirmeye çalışıyoruz"... Erdoğan: Ordumuzu güçlü ve donanımlı tutmamız gerek
İletişim Başkanı Duran'dan Türk Mutfağı Haftası'na ilişkin paylaşım
Canan Kaftancıoğlu için ''zorla getirme'' kararı
Eskişehir'de fotoğrafçı mobbing iddiası: Erdoğan balmumu heykeline karşı çıkan işten çıkarıldı
AK Parti, akaryakıtta vergi kaybının önlenmesine yönelik kanun teklifi sunacak
Bakan Fidan: Küresel Sumud Filosu'ndaki vatandaşlarımızı Türkiye'ye getirmeyi planlıyoruz



