ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Eyüpsultan'da "Gazze İçin Meydanlardayız" etkinliği düzenlendi

Deniz Feneri Derneğince, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının ve sürdürdüğü soykırımın 3. yıl dönümünde "Gazze İçin Meydanlardayız" sloganıyla etkinlik düzenlendi.

AA - | Son Güncelleme Tarihi:
Eyüpsultan'da "Gazze İçin Meydanlardayız" etkinliği düzenlendi

Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkati çekmek, yaşananları unutturmamak ve Gazze halkının sesi olmak amacıyla düzenlenen etkinlik, Eyüpsultan Meydanı'nda gerçekleştirildi. 11 Ekim'e kadar devam edecek etkinlik kapsamında, savaşta hayatını kaybeden çocukları temsilen hazırlanan kefen sergisi düzenlendi. Sergide, savaşın ortasında kalarak yaşamını yitiren çocukların hikayeleri, kanlı bebek kefenleri, boş kazanlar ziyaretçilere gösterildi.

Gazze'den canlı bağlantıların yapıldığı etkinlikte, 3 boyutlu gözlük deneyimiyle vatandaşlar Gazze'ye farklı bir pencereden tanıklık ediyor. Etkinlikte Gazze için mektup yazma alanında ise Gazze'de yaşananlara ilişkin bilgilendirici ve farkındalık çalışmaları gerçekleştiriliyor.

- "GAZZE İNŞALLAH FERAHA KAVUŞACAK"

AA muhabirine etkinlikle ilgili konuşan Deniz Feneri Derneği Kaynak Geliştirme Müdürü Kenan Yaşar, bugün soykırımın 3. yıl dönümünde Eyüpsultan Meydanı'nda farkındalık etkinliği düzenlediklerini belirterek, "'Gündem değişir gerçek değişmez' sloganıyla düzenlenen etkinlik içerisinde temsili kefenli çocuklar sergisi var ve oradaki şehit edilmiş çocukların birebir kendi resimleri söz konusu. Ziyaretçiler arasında ağlayanlar ve duygusal anlar yaşayanlar çok oluyor. Farkındalık sergisi, anneler çocuklarıyla geldiklerinde o duyguyu daha çok yaşıyorlar ve bizlere de yaşatıyorlar. 'Söz bırak' alanımızda ise vatandaşlar, katılımcılar oradaki kardeşlerimize mesajlarını yazabiliyorlar." diye konuştu.

Etkinlikte Gazze'ye canlı bağlantılar yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini dile getiren Yaşar, vatandaşların yoğun ilgisi olduğunu söyledi. Farkındalık yaratmaya ve Gazze'deki gerçekleri göstermeye çalıştıklarını ifade eden Yaşar, "Gazze'de her gün insanların yaşadıkları durumu burada insanlara göstermeyi amaçlıyoruz. Biz 4-5 gün buradaki sergiyle bunları gösteriyoruz ama oradaki insanlar sanki her an her dakika bir bombalanma yaşayacakmış korkusunu yaşıyor. Amacımız oradaki insanların duygularını, buradaki insanlara göstermeye çalışmak. Gazze inşallah feraha kavuşacak." değerlendirmesinde bulundu.

Etkinlik gün boyunca devam ediyor.

Kapat

HABERİN DEVAMI


Etiketler:
DenizFeneriDerneği GazzeİçinMeydanlardayız İsrailSoykırımı