DMM'den Ümit Özdağ iddialarına yalanlama: “namaz engeli” yalanı deşifre oldu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Ümit Özdağ'ın Marmara Cezaevi çıkışında jandarma tarafından namaz kılmasının engellendiği iddiasını yalanladı. İddianın kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğu belirtildi.
DMM'den yapılan açıklamada, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve beraberindekilerin, ceza infaz kurumundan ayrıldıktan sonra jandarma personeline konuyla ilgili herhangi bir talepte bulunmadığı, namaz kılmak istediklerine dair bir bildirim yapılmadığı bildirildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Jandarmanın görev ve sorumluluğunun cezaevi sınırları dahilindedir. Namaz kılınmak istendiği öne sürülen alan ise cezaevi dışındaki bir camidir. Dolayısıyla jandarmanın bu alana müdahale etmesi veya izin vermesi gibi bir durum da hukuki çerçevede mümkün değildir. Ayrıca, güvenlik zafiyeti oluşturabilecek herhangi bir durum ya da güvenlik önlemi talebi de taraflarca iletilmemiştir. Sonuç olarak, ortaya atılan bu iddia kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir dezenformasyondur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
- Popüler Haberler -

16 ilde eş zamanlı operasyon: Dolandırıcılık çetesi çökertildi

TBMM'de İsrail'e yönelik ortak tavır: Tezkere kabul edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Katar Emiri Al Sani arasında İran-İsrail zirvesi: Netanyahu en büyük tehdit

TBMM Başkanı Kurtulmuş, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Yusuf İbiş'i kabul etti

Mesut Özil'den gençlere anlamlı mesaj: Pes etmeyin, hayallerinizin peşinden gidin

Akdeniz'de deprem oldu! AFAD detayları paylaştı
