DMM'den Şara iddialarına yalanlama: MİT, MI6'dan talepte bulunmadı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı yabancı ajanslarda yayımlanan “Türkiye, İngiliz MI6'dan Suriye Devlet Başkanı Şara'nın korumasını artırmasını istedi” iddialarının doğru olmadığını açıkladı.
DMM'nin NSosyal hesabından yapılan açıklamada, söz konusu haberin yabancı bir haber ajansında bugün yayımlandığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:
"Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), gerek uluslararası istihbarat topluluğu ile gerekse de komşumuz Suriye'nin güvenlik birimleri ile terörle mücadele alanında etkin bir işbirliği içindedir. Son dönemde Suriye makamları ile birlikte DEAŞ terör örgütüne karşı gerçekleştirilen başarılı operasyonlar da bu işbirliğinin en güncel örneklerindendir. Söz konusu haberde iddia edildiği gibi MİT'in, MI6'dan Suriye Devlet Başkanı'nın korunması konusunda herhangi bir talepte bulunduğu veya böyle bir rol üstlenmesini istediği ise doğru değildir. Kamuoyunun asılsız iddia, paylaşım ve içeriklere itibar etmemesi önemle rica olunur."
- Popüler Haberler -
İstanbul Valiliği: Marjinal gruplardan 575 kişi gözaltına alındı
Büyükçekmece'de kirli düzen ifşa oldu! Akgün'den yolsuzluk parasıyla akrabalara villa
Dışişleri'nden, Irak'ta yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Ali Zeydi'ye tebrik
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Mayıs mesajı
Türkiye'nin "merkez ülke" konumunu pekişti! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoğun diplomasi trafiği
Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını Hz. Ali Camisi'nde kıldı



