DMM'den "Afganlara geçici koruma statüsü verme" iddialarına yalanlama

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Göç İdaresi ülkemize kaçak giren Afganlara geçici koruma statüsü vermek için 2 aydır hukuki ve siyasi çalışmalar sürdürüyormuş" iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Göç İdaresi ülkemize kaçak giren Afganlara geçici koruma statüsü vermek için 2 aydır hukuki ve siyasi çalışmalar sürdürüyormuş" iddiasının gerçek dışı olduğunu vurgulayarak "İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığının iddia edildiği gibi bir çalışması kesinlikle söz konusu değildir." ifadelerine yer verdi.
İletişim Başkanlığı, konuya ilişkin sosyal medya üzerinden yayımladığı mesajda şunları kaydetti:
Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Göç İdaresi ülkemize kaçak giren Afganlara geçici koruma statüsü vermek için 2 aydır hukuki ve siyasi çalışmalar sürdürüyormuş" iddiası doğru değildir. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığının iddia edildiği gibi bir çalışması kesinlikle söz konusu değildir. Ülkemizin düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadelesi kararlılıkla devam etmektedir. Resmi kurum ve kuruluşların çalışma ve açıklamalarıyla bir ilgisi bulunmayan asılsız iddialara itibar etmeyiniz.
Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Göç İdaresi ülkemize kaçak giren Afganlara geçici koruma statüsü vermek için 2 aydır hukuki ve siyasi çalışmalar sürdürüyormuş" iddiası doğru değildir.
— Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (@dmmiletisim) February 12, 2024
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığının iddia edildiği gibi bir çalışması... pic.twitter.com/wPKT6Lmm1D
- Popüler Haberler -
Uşak'ta feci kaza: İşçi servisinde 17 kişi yaralandı
Göktürk'te miniklerle ramazan coşkusu: Cami avlusu şenlik alanına döndü
Türkiye Avrupa'da lider, dünyada ilk 7'de! Bakan Yumaklı: Küresel bir aktörüz
TürkMedya'nın acı kaybı: Serdar Dinçoğlu hayatını kaybetti
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İç cephemizi güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz
Başkan Erdoğan'dan genç ve kadın girişimcilere müjde: 180 bin lira bakım desteği, faizsiz kredi



