ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

DMM'den "Afganlara geçici koruma statüsü verme" iddialarına yalanlama

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Göç İdaresi ülkemize kaçak giren Afganlara geçici koruma statüsü vermek için 2 aydır hukuki ve siyasi çalışmalar sürdürüyormuş" iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
DMM'den "Afganlara geçici koruma statüsü verme" iddialarına yalanlama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Göç İdaresi ülkemize kaçak giren Afganlara geçici koruma statüsü vermek için 2 aydır hukuki ve siyasi çalışmalar sürdürüyormuş" iddiasının gerçek dışı olduğunu vurgulayarak "İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığının iddia edildiği gibi bir çalışması kesinlikle söz konusu değildir." ifadelerine yer verdi.

İletişim Başkanlığı, konuya ilişkin sosyal medya üzerinden yayımladığı mesajda şunları kaydetti:

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Göç İdaresi ülkemize kaçak giren Afganlara geçici koruma statüsü vermek için 2 aydır hukuki ve siyasi çalışmalar sürdürüyormuş" iddiası doğru değildir. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığının iddia edildiği gibi bir çalışması kesinlikle söz konusu değildir. Ülkemizin düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadelesi kararlılıkla devam etmektedir. Resmi kurum ve kuruluşların çalışma ve açıklamalarıyla bir ilgisi bulunmayan asılsız iddialara itibar etmeyiniz.