DMM, "LNG anlaşması nedeniyle Rus gazı alımının sona ereceği" iddiasını yalanladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "Türkiye'nin ABD ile LNG anlaşması yaptığı için Rus gazı alımının sona ereceği ve bu nedenle enerji krizinin kapıda olduğu" iddiasını yalanladı.
DMM'den yapılan açıklamada, Türkiye'nin, sahip olduğu boru hatları, LNG ve depolama altyapısıyla arz güvenliği konusunda bölgesinin en güçlü ülkelerinden biri olduğu belirtildi.
Ne bugün ne de yaklaşan kış döneminde herhangi bir doğal gaz arz güvenliği sorunu veya enerji krizi riskinin söz konusu olduğu aktarılan açıklamada, Türkiye'nin Rusya Federasyonu'ndan doğal gaz tedarikinin, ilgili kurumlar arasında yürürlükte bulunan uzun vadeli sözleşmeler çerçevesinde planlandığı şekilde ve kesintisiz olarak devam ettiği bildirildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Bununla birlikte Türkiye'nin ABD, Azerbaycan, İran, Cezayir, Umman, Katar gibi çoklu kaynaklardan boru gazı ve LNG tedarik etmesi ise arz güvenliğini çeşitlendirmeye, rekabeti artırmaya ve tedarik esnekliğini güçlendirmeye yönelik teknik bir tercihtir. Enerji arzı çoklu kaynaklarla güvence altına alınmış olup, öne sürülen kriz senaryosunun hiçbir gerçekliği bulunmamaktadır. Kamuoyunun bu tür yanıltıcı haber ve paylaşımlara itibar etmemesi, kurumların resmi açıklamalarını dikkate alması önemle rica olunur."
- Popüler Haberler -
Trump'tan Suriye mesajı: Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptırımların kaldırılmasını istedi
Kardeşlik Komisyonu'ndan İmralı mesajı... Oylama yapılacak
YÖK ile Türk Akademisi yükseköğretimde işbirliği yapacak
Bakan Göktaş, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasipoğlu ile görüştü
Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu 17'inci kez toplandı
KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman'dan Kıbrıs sorunu mesajı: "Adil, kalıcı bir çözüme ulaştırılmalı"



