DMM bir yalanı daha ifşa etti: 'Mektup yazdı diye açık cezaevine alındı' iddiaları asılsız

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın yayın organlarında yer alan, ”Müebbet hapis cezası alan bir mahkum, Cumhurbaşkanı'na mektup yazdığı için açık cezaevine çıkarıldı” iddiasını yalanladı.
Merkezden yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:
Bazı basın yayın organlarında yer alan, "Müebbet hapis cezası alan bir mahkum, Cumhurbaşkanı'na mektup yazdığı için açık cezaevine çıkarıldı" iddiası doğru değildir.
Bahse konu haberlerde adı geçen hükümlü, aldığı mahkûmiyet kararının infazı için 18 Temmuz 1997 tarihinde kapalı ceza infaz kurumuna giriş yapmış, 27 yıl 4 ay süreyle kapalı ceza infaz kurumunda infazı gerçekleşmiştir.
Hükümlülerin kapalı cezaevinden açık cezaevine geçiş şartları, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'un 89. Maddesi ile Gözlem ve Sınıflandırma Merkezleri ile Hükümlülerin Değerlendirilmesine Dair Yönetmeliğin 16/1 ve 16/2. Maddelerine göre gerçekleştirilmektedir. İlgili hükümlünün açık ceza infaz kurumuna geçişi, yürürlükteki mevzuat hükümleri gereğince diğer tüm hükümlülere uygulanan usuller çerçevesinde yürütülmüş ve açık ceza infaz kurumuna geçişi yapılmıştır.
Hükümlünün mektup yazdığı için açık cezaevine alındığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz.
Bazı basın yayın organlarında yer alan, "Müebbet hapis cezası alan bir mahkum, Cumhurbaşkanı'na mektup yazdığı için açık cezaevine çıkarıldı" iddiası doğru değildir.
— Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (@dmmiletisim) April 22, 2025
Bahse konu haberlerde adı geçen hükümlü, aldığı mahkûmiyet kararının infazı için 18 Temmuz 1997 tarihinde kapalı... pic.twitter.com/v5oPx9o146
- Popüler Haberler -

DDK'dan e-imza çetesine inceleme... Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi

Ankara'da kritik görüşme yarın! Bakan Fidan Alman mevkidaşı ile bir araya gelecek

Gazze'de görev gücü... MSB kaynakları: TSK tecrübesiyle her türlü görevi üstlenmeye hazır

Kara para soruşturması! Sezgin Baran Korkmaz dahil 7 kişiye gözaltı kararı

Günün Manşeti | 16 Ekim 2025 Perşembe

Bakanlık rakamlarla konuştu! Boğaz'da ''balık soykırımı'' iddiası dezenformasyon çıktı
