DMM bir yalanı daha ifşa etti: 'Mektup yazdı diye açık cezaevine alındı' iddiaları asılsız

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın yayın organlarında yer alan, ”Müebbet hapis cezası alan bir mahkum, Cumhurbaşkanı'na mektup yazdığı için açık cezaevine çıkarıldı” iddiasını yalanladı.
Merkezden yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:
Bazı basın yayın organlarında yer alan, "Müebbet hapis cezası alan bir mahkum, Cumhurbaşkanı'na mektup yazdığı için açık cezaevine çıkarıldı" iddiası doğru değildir.
Bahse konu haberlerde adı geçen hükümlü, aldığı mahkûmiyet kararının infazı için 18 Temmuz 1997 tarihinde kapalı ceza infaz kurumuna giriş yapmış, 27 yıl 4 ay süreyle kapalı ceza infaz kurumunda infazı gerçekleşmiştir.
Hükümlülerin kapalı cezaevinden açık cezaevine geçiş şartları, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'un 89. Maddesi ile Gözlem ve Sınıflandırma Merkezleri ile Hükümlülerin Değerlendirilmesine Dair Yönetmeliğin 16/1 ve 16/2. Maddelerine göre gerçekleştirilmektedir. İlgili hükümlünün açık ceza infaz kurumuna geçişi, yürürlükteki mevzuat hükümleri gereğince diğer tüm hükümlülere uygulanan usuller çerçevesinde yürütülmüş ve açık ceza infaz kurumuna geçişi yapılmıştır.
Hükümlünün mektup yazdığı için açık cezaevine alındığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz.
Bazı basın yayın organlarında yer alan, "Müebbet hapis cezası alan bir mahkum, Cumhurbaşkanı'na mektup yazdığı için açık cezaevine çıkarıldı" iddiası doğru değildir.
— Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (@dmmiletisim) April 22, 2025
Bahse konu haberlerde adı geçen hükümlü, aldığı mahkûmiyet kararının infazı için 18 Temmuz 1997 tarihinde kapalı... pic.twitter.com/v5oPx9o146
- Popüler Haberler -

Jandarma tarafından ele geçirildi! Şüphelinin çantasından 3 bin adet çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bizzat açıklandı! Tarım ve hayvancılıkta 86 hedef belirlendi

Ukraynalılardan 'İstanbul barış müzakereleri' mesajı: Türkiye güvenilir bir ülke

Büyükelçilerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güven mektubu

HÜRJET'e dünyanın kapısı açıldı! NATO ülkesi ile anlaşma resmen imzalandı

Bakan Fidan, Ukraynalı mevkidaşı ile görüştü
