Delilleri sobaya atıp yakmaya çalışmışlardı! Çeşme'deki yolsuzluk ağında adliye safhası
İzmir Çeşme Belediyesi'nde imar evraklarının temizlik işçisi tarafından yakılarak imha edilmeye çalışılmasıyla deşifre olan rüşvet, irtikap ve resmi belgede sahtecilik soruşturmasında; aralarında mevcut ve eski başkan yardımcıları ile müdürlerin de bulunduğu 12 şüpheli jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalanan, aralarında Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı E.C.D, Çeşme Belediyesi Fen İşleri Müdür Vekili F.Y, Çeşme Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür Vekili B.S. ve Emlak ve İstimlak Müdür Vekili Ç.B. ile eski Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı O.G'nin de olduğu 12 şüphelinin işlemleri tamamlandı.
Şüpheliler Çeşme Adliyesi'ne sevk edildi.
- OPERASYONDAN
Çeşme Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne ait bazı evrakların 5 Ekim'de, belediyede görevli bir temizlik işçisi tarafından yakılarak imha edilmeye çalışıldığı yönündeki ihbar üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince temizlik işçisi suçüstü yakalanmış, evrakların imha edilmesine ilişkin talimatın İmar ve Şehircilik Müdür Vekili B.S. tarafından verildiği iddia edilmişti.
B.S. hakkında Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığında "rüşvet", "irtikap", "resmi belgede sahtecilik" ile "suç örgütü kurma ve yönetme" suçlarından devam eden başka bir soruşturmanın da bulunduğu tespit edilmiş, bunun üzerine Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı E.C.D, Çeşme Belediyesi Fen İşleri Müdür Vekili F.Y, Çeşme Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür Vekili B.S. ve Emlak ve İstimlak Müdür Vekili Ç.B. ile eski Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı O.G'nin de aralarında bulunduğu 12 şüpheli 7 Ekim'de İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alınmıştı.
- Popüler Haberler -
"Demokratik ilkeler ve liyakat" vurgusuyla duyurdu: CHP'li İBB Meclis Üyesi görevinden istifa etti
Fon soruşturmasında yeni gelişme: 12 kişi tutuklandı
TBMM'den fon tasfiyelerine vize! Kritik düzenleme Meclis'ten geçti
İzmirlilere nefes aldıracak karar! AK Partili Başkan Tugay indirimli su tarifesini duyurdu
ANSET skandalında akılalmaz mesajlar gün yüzüne çıktı! "Belli olmasın, güzel paketle"
İstanbul için destek paketi büyüdü: Bakanlıktan felaket bölgesine ek kaynak



