ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO'da diplomasi trafiği! Murat Çiçek ABD'den aktardı

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO'da diplomasi trafiği! Murat Çiçek ABD'den aktardı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği ABD'nin başkenti Washington'daki temaslarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis, İtalya Başbakanı Meloni ve Almanya Başbakanı Scholz ile görüşme gerçekleştirdi. Gazeteci Murat Çiçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'deki diplomasi trafiğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Detaylar haberimizde…

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi, ittifakın 75. yılını kutlama etkinlikleri kapsamında ABD'nin başkenti Washington'da başladı.

Başkan Erdoğan zirveye katılmak üzere gittiği ABD'de diplomatik temaslarını sürdürüyor.

24 TV'de canlı yayına katılan Gazeteci Murat Çiçek, Başkan Erdoğan'ın zirvedeki temaslarını, ikili görüşmelerini ve ele alınacak konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

EGE'NİN İKİ YAKASI ABD'DE BİR ARAYA GELİYOR

Murat Çiçek, "Batı'nın Yunanistan üzerinden Türkiye'ye ayar verme çabaları var. Yunanistan da bunu kendisi açısından bir avantaj olarak görüyor." dedi.

"TRUMP NATO'YU NEREDEYSE LAĞVEDECEKTİ"

Biden ile Trump arasındaki canlı yayın tartışmasına dikkat çeken Çiçek, "Biden, Trump'a göre NATO'nun etkinliği hususunda biraz daha bize yakın bir bakış açısı sergiliyor. Trump'ın başkanlığı döneminde neredeyse NATO lağvediliyordu." ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ERDOĞAN ZULMÜ BİTİRMEK İÇİN ÇAĞRIDA BULUNACAK

Başkan Erdoğan'ın zirvede vereceği mesajlara vurgu yapan Murat Çiçek, "Sayın Cumhurbaşkanı, tarafların hepsinin de kazanabileceği çözüm önerileriyle geliyor. Zulüm olan yerlerde o zulmün bitirilmesi için mazlum halkın yanında duruyor." diye konuştu.

"SEÇİM NATO'NUN GELECEĞİNİ BELİRLEYECEK"

Çiçek, "Bu tartışmada Trump'ın Biden'ı, amiyane tabirle "paspas" yaptığı söyleniyor. Trump daha avantajlı gibi gözüküyor. Seçim NATO'nun geleceğini de belirleyecek." sözlerine yer verdi.

NATO'DA KRİTİK KABUL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, iki ülke ilişkileri ile bölgesel ve küresel konuları görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği ABD'nin başkenti Washington'da, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i kabul etti.

Türkiye ile Yunanistan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konuların ele alındığı görüşmede Erdoğan, Türkiye'nin Yunanistan ile iyi komşuluk esasına dayalı, dayanışma ruhunu geliştirme gayretlerine devam ettiğini, bunların artarak süreceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna ve Filistin'deki çatışmaların sona ermesi için müspet çabaların artırılması gerektiğini, tüm bölge ülkelerinin bu coğrafyalarda barışın hakim olması için çalışmasının yararlı olacağını da belirtti.

İTALYA BAŞBAKANI MELONİ İLE GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi için bulunduğu ABD'nin başkenti Washington'da, İtalya Başbakanı Meloni'yi kabul etti.

İki lider, Türkiye ile İtalya ilişkileri ile bölgesel ve küresel konuları ele aldı.

Görüşmede Erdoğan, iki ülke ilişkilerinin atılacak adımlarla gelişmeye devam edeceğini, bunun için çalışmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgedeki gerilimlerin barış yoluyla sonlandırılması için Türkiye'nin elinden geleni yaptığını, bunun için bütün ülkelerin çaba sarf etmesi gerektiğini belirtti.

ALMANYA BAŞBAKANI SCHOLZ İLE GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u kabulünde Türkiye ile Almanya ikili ilişkileri, Ukrayna-Rusya savaşı ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ile ilgili gelişmeler ele alındı.

Görüşmede, Türkiye ile Almanya ikili ilişkileri, Ukrayna-Rusya savaşı ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ile ilgili gelişmeler ele alındı.

GAZZE VURGUSU

Görüşmede, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının sona ermesi ve ortaya çıkan ateşkes fırsatının heba edilmemesi için İsrail'e baskı yapılması gerektiğini belirten Erdoğan, çatışmaların bölgeye yayılmasının engellenmesi için gayretlerin artırılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik sürecinin canlandırılması için Almanya'dan destek beklendiğini de ifade etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMINDA NELER VAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Oturumu'na katıldı. Cumhurbaşkanı, NATO Liderler Zirvesi çerçevesinde hangi temaslarda bulundu, bundan sonraki programında hangi görüşmeler var? Detayları Akşam Gazetesi Washington Temsilcisi Yavuz Atalay aktardı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BİDEN'IN NATO ZİRVESİ ONURUNA VERDİĞİ YEMEĞE KATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte ABD Başkanı Joe Biden'ın NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında, devlet ve hükümet başkanları ile eşleri onuruna verdiği resmi akşam yemeğine katıldı.

Sonuç Bildirgesi duyuruldu: NATO zirvesi Türkiye'de yapılacak!