ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

CHP'de seçim paniği... Milletvekilleri acil kurultay çağrısı yaptı

AA - | Son Güncelleme Tarihi:
CHP'de seçim paniği... Milletvekilleri acil kurultay çağrısı yaptı

Aralarında Grup Başkanı Özgür Özel'in de bulunduğu 111 CHP milletvekili, mahkeme kararlarıyla partinin şekillendirilmesini reddederek 12 Temmuz 2026 Pazar günü olağanüstü kurultay toplanması çağrısında bulundu. Milletvekilleri, 25 Temmuz'a kadar kurultay yapılmaması halinde partinin seçimlere girememe riskiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Kapat

HABERİN DEVAMI

CHP'de yaşanan yönetim krizinde kritik bir gelişme yaşandı. Aralarında Grup Başkanı Özgür Özel'in de yer aldığı 111 milletvekili, ortak bir açıklamayla olağanüstü kurultay çağrısı yaptı. Milletvekilleri, partinin mahkeme kararlarıyla değil delegelerin iradesiyle yönetilmesi gerektiğini vurgulayarak 12 Temmuz 2026 tarihini kurultay günü olarak işaret etti.

111 VEKİLDEN ACİL KURULTAY ÇAĞRISI

CHP'li 111 milletvekilinin ortak açıklamasında, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin iradesinin yeniden ve tartışmasız biçimde tecelli etmesi amacıyla Olağanüstü Kurultay'ın 12 Temmuz 2026 Pazar günü toplanması çağrısında bulunuyoruz." ifadesine yer verildi.

CHP TBMM Grubu'ndan, aralarında CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel'in de bulunduğu 111 milletvekilinin ortak açıklaması paylaşıldı.

"PARTİMİZİN KADERİNE KARAR VERECEK OLAN DELEGELERDİR"

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 28. Dönem seçilmiş milletvekilleri olarak, partimizin, Anayasa'ya ve hukuk devleti ilkelerine aykırı olan mahkeme kararlarıyla şekillendirilmesini asla kabul etmiyoruz. Partimizin yönüne, rotasına, kaderine ve yönetimine karar verecek olan yegane güç, üyelerimizin arasından seçimlerle süzülerek gelen delegelerimizdir.

SEÇİMLERE GİREMEME RİSKİ VE 25 TEMMUZ SINIRI

Yaşanan krizin, ülkemize ve partimize daha fazla zarar vermemesi adına, olağanüstü kurultayımızın en kısa sürede toplanması gerekmektedir. Partimiz bugün aynı zamanda 25 Temmuz 2026 tarihine kadar bir kurultay yapmaması halinde seçimlere girememe riskiyle de karşı karşıyadır. Bu kapsamda, Cumhuriyet Halk Partisi'nin iradesinin yeniden ve tartışmasız biçimde tecelli etmesi amacıyla Olağanüstü Kurultay'ın 12 Temmuz 2026 Pazar günü toplanması çağrısında bulunuyoruz. Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emaneti olan Cumhuriyet'e, demokrasiye ve partimize sonuna kadar sahip çıkacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Açıklamada, imzası bulunan CHP'li 111 milletvekilinin isimleri de yer aldı.


Etiketler:
CHP olağanüstü kurultay Özgür Özel CHP kurultay 12 Temmuz CHP milletvekilleri CHP seçim riski