ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Günün Manşeti - 6 Aralık 2023

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Günün Manşeti - 6 Aralık 2023

24 TV GYY Ömer Özkök ve Akşam Gazetesi Yazarı Hikmet Genç ile “Günün Manşeti”nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar ziyareti, Emine Erdoğan öncülüğündeki sıfır atık projesi ve sözde sanatçıların duyarsızlığı değerlendirildi.

Programdan önemli satır başları:

ERDOĞAN'IN KATAR ZİYARETİ

24 TV GYY Ömer Özkök: Körfez ülkelerinin geçmişte yaptıkları hatalardan ders çıkartıp, bundan sonrası için daha adil bir dünya adına adım atılması noktasında bir motivasyon umudunda herkes.

EMİNE ERDOĞAN ÖNCÜLÜĞÜNDEKİ SIFIR ATIK PROJESİ

Akşam Gazetesi Yazarı Hikmet Genç: Bu çiçek böcekleri çok seven, tabiatçı çiçek çocuklar var ya. Mesela o grupların çıkıp da Emine Erdoğan'a çok teşekkür etmeleri lazım. Bakıyorsun yok. Çiçek ölmesin, ağaç kesilmesin diyen o zihniyet nerede?

"MAHALLE YANARKEN SAÇ TARAMA"

24 TV GYY Ömer Özkök: 17 bin 500 sivilin katledildiği bir soykırıma şahit olduğumuz ve bunların kahir ekseriyetinin kadınlardan ve çocuklardan oluştuğu bir dönemde alınmış olan ödülün bir köpeğin hassasiyetiyle kabulü biraz tuhaf oluyor.

SÖZDE SANATÇILARIN DUYARSIZLIĞI

Akşam Gazetesi Yazarı Hikmet Genç: Sanatçı aykırı olur ama makulü bulur. Sınırsız özgürlük, delilere mahsustur. "Ben sanatçıyım, şöyle açılırım, böyle otururum" bu sanat filan değildir. Tükürürüm böyle sanatın içine.

SÖZDE SANATÇILARIN DUYARSIZLIĞI

24 TV GYY Ömer Özkök: Sanatları yeterince varlık garantisi olmayanların, bu tip politik mesajlarla gündemde kalıyor olmalarına da çok fazla haksızlık etmememiz lazım. Sorsan demokrasinin vücut bulmuş halidir bunlar. Fikir hürriyetine avuçları patlayana kadar alkış tutanlardır. Ama bir Gazze mesajı ver, bir terörle mücadele mesajı ver bakalım neyle karşılaşıyorsun. Yani günün sonunda mızrak çuvala sığmıyor. Sanatın gerçekten makbulü için o sanatın hakkını veriyor olmanız lazım ki, bu millet size sanatınız sebebiyle bir muhabbet beslesin. Vermiş olduğunuz politik mesajlarla ancak ve ancak marjinalleşirsiniz

MERDAN YANARDAĞ: İP'İN TROL SÖZCÜSÜ

24 TV GYY Ömer Özkök: Bu ekip dün İP'i kıtır kıtır doğramışlar. İP Sözcüsü Kürşat Zorlu için "Trol sözcüsü" diyor. Buna herhalde İP'li seçmenin "haddini bil!" demesi gerekiyor.

"ESKİ DOSTTAN DÜŞMAN OLMAZ"

24 TV GYY Ömer Özkök ve Akşam Gazetesi Yazarı Hikmet Genç, CHP ve IP arasındaki yakın teması değerlendirdi.