Boşanma ve süresiz nafaka düzenlemesi ekim ayında hayata geçirilecek
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Ankara 2 No'lu Barosu'nun Adli Yıl Açılış Programı'na katıldı ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Gürlek, uzun yıllardır tartışma konusu olan boşanma ve süresiz nafaka düzenlemesinin ekim ayında hayata geçirileceğini duyurdu.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Ankara 2 No'lu Barosu'nun Adli Yıl Açılış Programı'na katıldı ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
Bakan Gürlek, Terörsüz Türkiye, iç cephe ve yargı sistemine dair önemli meselelere dikkat çekti.
Bakan Gürlek konuşmasında, "Süresiz nafaka konusunda ihtiyaç duyulan yasal düzenlemeleri de ekim ayındaki paket kapsamında hayata geçirmeyi planlıyoruz." ifadelerini kullandı.
Düzenlemenin, 12'nci Yargı Paketi'nin ikinci kısmında yer alacağını ifade eden Gürlek, boşanma davalarının uzamasını önleyecek tedbirler alacağını kaydetti.
Gürlek, kira tespit ve tahliye davalarına da değindi. Kira tespit davalarının dokuz ayda, tahliye davalarının ise 1,5 yılda tamamlanmasını hedeflediklerini söyleyen Gürlek, "Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı sonrasında nafaka konusunda ihtiyaç duyulan yasal düzenlemeleri de ekim ayındaki paket kapsamında hayata geçirmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.
YARGILAMA SÜRELERİ
Konuşmasında avukatlık mesleğinin önemine de dikkat çeken Bakan Gürlek, "Avukatlarımız, açtıkları davaların ne kadar sürede sonuçlanacağını bilmek zorundadır. Bu nedenle hakim ve savcı arkadaşlarımızın yargıda belirlenen hedef sürelere riayet etmeleri gerektiğini her fırsatta ifade ediyoruz." ifadelerini kullandı.
12'nci Yargı Paketi'ndeki düzenlemelerin bir kısmının yürürlüğe girdiğini, ikinci kısımdaki düzenlemelerin de ekim ayında gündeme geleceğini belirten Gürlek, düzenlemenin 24-25 maddeden oluşacağı bilgisini verdi.
Gürlek, bu pakette avukatların yaşadığı bazı sorunların çözümüne yönelik düzenlemeler de eklemeyi temenni ettiklerini ifade etti.
- Popüler Haberler -
Kuriş soruşturmasında yeni tutuklama kararları: 19 kişi cezaevinde
"Demokratik ilkeler ve liyakat" vurgusuyla duyurdu: CHP'li İBB Meclis Üyesi görevinden istifa etti
Fon soruşturmasında yeni gelişme: 11 kişi tutuklandı
TBMM'den fon tasfiyelerine vize! Kritik düzenleme Meclis'ten geçti
İzmirlilere nefes aldıracak karar! AK Partili Başkan Tugay indirimli su tarifesini duyurdu
ANSET skandalında akılalmaz mesajlar gün yüzüne çıktı! "Belli olmasın, güzel paketle"



