Bilgi sızıntısını önlemek için 'çift kör' yöntemi kullanılıyor... İstanbul'daki özel hastanelere rekor ceza!

İstanbul'da özel sağlık kuruluşlarına bu yılın ilk 6 ayında 12 binden fazla denetim yapıldı; 473 milyon lira idari para cezası uygulandı. İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Güner, hastane denetimlerinde bilgi sızıntısını önlemek için 'çift kör' yöntemini kullandıklarını açıkladı. Denetim adresinin son dakikada mesajla geldiğini belirti. Bu sistemde ne denetlenecek hastanenin ne de denetim ekibinin önceden haberi oluyor.
AKŞAM Gazetesi'nin AA'dan aktardığı habere göre, İstanbul'da özel sağlık kuruluşlarına yönelik denetimler sıkılaştırıldı. İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner, 2026'nın ilk 6 ayında özel sağlık kuruluşlarına 12 binden fazla denetim yapıldığını, bunların 4 bininin olağandışı denetim olduğunu açıkladı. Güner, bu denetimler sonucunda 473 milyon lira idari para cezası kesildiğini söyledi.

KAPATMAYA KADAR GİDİYOR
Denetimlerin yalnızca fiziki şartlarla sınırlı olmadığını vurgulayan Güner, WhatsApp ihbar hattı, sosyal medya, CİMER ve dilekçeler yoluyla gelen şikayetlerin de uzman ekiplerce incelendiğini söyleyerek, "Yüksek kalite hizmeti, herhangi bir aksaklığa, herhangi bir kötü uygulamaya, herhangi bir çürük elmaya izin vermeden devam ettirmeye çalışıyoruz." dedi. Denetimlerin kamu, özel veya üniversite hastanesi ayrımı yapılmaksızın 7/24 sürdüğünü vurgulayan Abdullah Emre Güner, şöyle devam etti: "Haksız kazanç varsa, sağlık hizmetinde hukuki sorun oluşturan bir durum ya da tıbbi ihmal (doktor hatası) söz konusuysa bunun peşine düşmüş durumdayız. İdari para cezalarının yanı sıra gerekli görülen durumlarda kapatma kararları uygulanıyor, ayrıca savcılıklarla birlikte adli süreçler takip ediliyor."
DENETİM ADRESİ SON DAKİKADA MESAJLA GELİYOR
İstanbul İl Sağlık Müdürü Güner, hastane denetimlerinde bilgi sızıntısını önlemek için 'çift kör' yöntemini kullandıklarını açıkladı. Bu sistemde ne denetlenecek hastanenin ne de denetim ekibinin önceden haberi oluyor. Ekip neresini denetleyeceğini ancak yola çıktıktan sonra telefonuna gelen şifreli mesajla öğreniyor.
- Popüler Haberler -
Terörsüz Türkiye Yasası kabul edildi: Kabineden peş peşe açıklamalar
Terörsüz Türkiye'de kritik karar: Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşme Kanunu 468 oyla yasalaştı
Batman'da iki minibüs çarpıştı: 2'si ağır 9 kişi yaralandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik AB mesajı: Gümrük Birliği güncellemesi hepimizin menfaatine
24 TV Arafta Sorular'a konuk oldu! Oyuncu Saruhan Hünel: Adama su vermiyorlar... E hani medeniyet, ne oldu?
DMM'den Terörsüz Türkiye yasa teklifine ilişkin iddialara yalanlama



