Bakanlıktan CHP'li belediyeye 7 milyonluk çevre cezası!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Etimesgut ilçesindeki maden sahasına 15 metre yüksekliği ulaşan usulsüz dolgu yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne yaklaşık 7 milyon 479 bin lira ceza uyguladı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü ekipleri Etimesgut ilçesi Yapracık Mahallesi'ndeki ihbarları üzerine inceleme ve denetim başlattı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün (MAPEG) belirlediği esaslara göre rehabilite ederek kapatması gereken maden sahasına usulsüz dolgu yaptığı belirlendi.

15 METREYE ULAŞAN USULSÜZ DOLGU
Kanuna aykırı şekilde hafriyat, yıkıntı atığı ve çeşitli tehlikesiz atıklarla yapılan dolgunun, zeminden yaklaşık 15 metre yükseğine kadar ulaştığı tespit edildi. Doğal yapının bozulduğu bölgede Bakanlık ekiplerinin denetimi sırasında da kamyonlarla tehlikesiz atıkların boşaltıldığı kayıt altına alındı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ilgili Çevre Kanunu'nun üst sınırından yaklaşık 7 milyon 479 bin lira idari ceza uygulandı. Ayrıca alanın mevzuata uygun hale getirilmesi için ilgili kurumlara gerekli bilgilendirmeler yapıldı.

- Popüler Haberler -

Bakan Kurum'dan Çanakkale'deki orman yangınına ilişkin açıklama: Yaraların sarılması için gereken her şeyi yapacağız

Dışişleri Bakanı Fidan: İsrail'in Gazze'yi tamamen işgal etme niyetini reddediyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanan deklarasyonu memnuniyetle karşıladık

Gençlik ve Spor Bakanlığı taşra teşkilatına 4 Bin 400 sözleşmeli personel alımı!

Tarihi Avanos Köprüsü açıldı... Bakan Uraloğlu: En güzel örneklerden biri

Halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı Erdoğan, görevde 11 yılı tamamladı
