Bakan Yerlikaya duyurdu: Başka bir aracın önünü kesmeye çalışan sürücülere caydırıcı cezalar geliyor

Bakan Yerlikaya, "Gereği yapıldı" başlığıyla yaptığı açıklamada, "Yol kesmek, araçtan inip kavga etmek, aracın aynasını kırmak, aracı tekmelemek, bu tür zorbalıklar yeni trafik kanunu teklifinin yasalaşmasıyla en kısa sürede bitecek." ifadesini kullandı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Gereği yapıldı" başlığıyla NSosyal hesabından yaptığı açıklamada, "Yol kesmek, araçtan inip kavga etmek, aracın aynasını kırmak, aracı tekmelemek, bu tür zorbalıklar yeni trafik kanunu teklifinin yasalaşmasıyla en kısa sürede bitecek." ifadesini kullandı.
İstanbul'un Sarıyer ilçesinde aracıyla bir başka sürücünün önünü kesmeye çalışan ve trafik güvenliğini tehlikeye düşüren T.F.'nin yakalandığı bilgisini paylaşan Yerlikaya, şunları kaydetti:
"İlk kez yeni trafik kanunu teklifine girecek maddeye göre, saldırı amacıyla araçtan inen ve yol kapatan bu sürücüye, 180 bin lira idari para cezası uygulayacağız, sürücü belgesini 60 gün süreyle geri alacağız ve aracını 60 gün süreyle trafikten men edeceğiz. Bu cezadan sonra sizce bir daha yapabilir mi? Trafik cezaları caydırıcı olacak. Trafik düzenini bozmak, vatandaşlarımızın can güvenliğini tehlikeye atmak kabul edilemez. Trafik güvenliğini hiçe sayan bu kişileri lütfen 112 Acil Çağrı Merkezimize bildirelim. Biz gereğini yaparız."
- Popüler Haberler -
"Herkes İçin Adil ve Makul bir Gelecek" oturumu! Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nde hitap etti
Türkiye "COP31" ile küresel iklim diplomasisinin merkezi olmaya hazırlanıyor
Mamak Metro hattı 5.5 aydır yerinde sayıyor... Tören var, temel yok!
"Kastamonu Huzur" uygulaması! 2 bin 888 kişi sorgulandı, 54 iş yeri denetlendi
"Terörsüz Türkiye" sürecinde CHP'de İmralı çatlağı...
Muğla-Aydın karayolunda araç takla attı: 1 hafif yaralı



