Bakan Tekin: Mesleki ve teknik eğitim konusunda ciddi bir hareketlilik söz konusu

Yarıyıl tatili için son zilin çalındığı karne gününde Ağrı'da öğrencilerle buluşan Milli Eğitim Bakanı Tekin 'Mesleki ve teknik eğitim konusunda bu yıl ciddi bir hareketlilik söz konusu.' ifadelerini kullandı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2025-2026 eğitim öğretim döneminde ilk kez ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptıran öğrenciler arasında mesleki ve teknik eğitimin oranının yüzde 43'e çıktığını belirterek, bu alanda adımlar atmaya devam edeceklerini söyledi.
Bazı programları dolayısıyla Ağrı'ya gelen Bakan Tekin, Valilik ziyareti sonrası İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.
Toplantının ardından açıklama yapan Tekin, öğrencilerin karne sevincine ortaklık ettiklerini belirtti.
- "MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM KONUSUNDA ADIMLAR ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Eğitim öğretim yılının 8 Eylül'de başladığını hatırlatan Tekin, şunları kaydetti:
"O gün başlarken, bu yıl için temel tema olarak seçtiğimiz 'Yeşil' ve 'Vatan' konusuydu. Onun dışında, mesleki ve teknik eğitim konusunda yoğunlaşacağımızı taahhüt etmiştik. Bir de eğitimde yapay zeka uygulamaları ile ilgili yoğunlaşacağımızı daha önce söylemiştik. Bu eğitim öğretim yılında çocuklarımız okullarımızda, doğa ve vatan sevgisi başta olmak üzere 'Yeşil Vatan'la ilgili yüzbinlerce etkinlik yaptı. Öğretmen arkadaşlarımız illerde, valilerin, kaymakamlıkların koordinesinde bu anlamda çocuklarımıza farkındalık oluşturacak çok sayıda etkinliğin altına imza attı.
Mesleki ve teknik eğitim konusunda bu yıl gerçekten ciddi bir hareketlilik söz konusu. 2025-2026 eğitim öğretim döneminde ilk defa ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptıran öğrencilerimiz arasında mesleki ve teknik eğitimin oranı yüzde 43'e çıkmış durumda. Mesleki ve teknik eğitim konusunda adımlar atmaya devam edeceğiz."
Öğrencilerin yapay zeka politika belgesine yoğun ilgi gösterdiklerine dikkati çeken Tekin, öğretmenlerin de mesleki gelişimine katkı sağlayacak yapay zeka uygulamaları geliştirildiğini anlattı.
- "ULUSLARARASI ORTAMDA ÖDÜL ALAN YAPAY ZEKA UYGULAMALARIMIZ VAR"
Tekin, "Uluslararası ortamda ödül alan yapay zeka uygulamalarımız var. Bu anlamda bizim açımızdan dopdolu bir eğitim öğretim yılının ilk yarı yılı tamamlanmış oldu. Ben tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.
Bakan Tekin, Ağrı'da yapılan eğitim yatırımlarına da dikkati çekerek, "Türkiye'de bütün illerde olduğu gibi Ağrı'da da 2002'den itibaren gerçekten eğitim öğretim altyapısı itibarıyla devrim niteliğinde işler yapılmış durumda. 2002 yılında 3 bin 395 öğretmenimiz varken, şimdi 8 bin 524 öğretmenimiz var. 2002 yılında 2 bin 636 dersliğimiz varken, şimdi 6 bin 976 dersliğimiz var. Gördüğünüz gibi derslik sayısı 2,5 kat artmış durumda." diye konuştu.
Bilim, sanat merkezleri, spor salonları, laboratuvarlar, kütüphaneler açısından da devrim niteliğinde adımlar atıldığını belirten Tekin, kentte yapılması gerekenleri yatırım programında tekrar gündeme alacaklarını söyledi.
- Popüler Haberler -
#CANLI | Esenboğa'da yeni pist ve kule hazır... Bakan Uraloğlu'ndan açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını Hz. Ali Camisi'nde kıldı
Bakan Fidan Baltık ülkeleriyle masada
Jandarmaya hakaret eden CHP'li vekile suç duyurusu! Şehit aileleri ayağa kalktı: Karşılıksız kalmaz
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Rum tarafının adadaki askeri varlığımıza ilişkin söylemlerini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz
FETÖ'nün MİT yapılanmasının kritik ismi Kanada'da gizleniyor



