ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Bakan Tekin: Bağımsızlık bayrağımız tarih boyunca hiç dinmedi

AA - | Son Güncelleme Tarihi:
Bakan Tekin: Bağımsızlık bayrağımız tarih boyunca hiç dinmedi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Aydın'ın Nazilli ilçesinde Erzurumlular Derneğinin yeni binasının açılışında milli birlik mesajı verdi. Tekin, hemşehri birliklerini toplumun çimentosu olarak nitelendirirken binlerce yıllık devlet geleneğine sahip olmanın çok az millete nasip olduğunu vurguladı.

Kapat

HABERİN DEVAMI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Aydın programı kapsamında Nazilli'de Erzurumlular Derneğinin yeni hizmet binasını açtı. Bakan Tekin, açılış töreninde yaptığı konuşmada milli birlik ve beraberlik mesajları verirken sivil toplum kuruluşlarının toplum için taşıdığı kritik önemi vurguladı.

BAKAN TEKİN'DEN 'BİNLERCE YILLIK DEVLET GELENEĞİ' VURGUSU

Tekin, Nazilli ilçesinde Erzurumlular Derneğinin yeni binasının açılışında, gelenekleri ve görenekleriyle Erzurum'un Türkiye'ye ve dünyaya yön veren şehirlerden olduğunu söyledi.

Milli birlik, beraberlik ve medeniyetin devamlılığını sağlayan önemli yapılardan birinin de hemşehri birlikleri olduğunu aktaran Tekin, dernek, vakıf, konfederasyon ve federasyonların başında olan kişilerin çok zor bir iş yaptığını kaydetti.

Aydın'da yoğun bir program yaptıklarını vurgulayan Tekin, özellikle Erzurumlu hemşehrileriyle buluşmak için kente geldiğini ve programa katılan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e de yaptığı hizmetler için teşekkür etti.

TEKİN'DEN SİVİL TOPLUMA 'TOPLUMUN ÇİMENTOSU' BENZETMESİ

Milli birliği, bir arada yaşamayı, yardımlaşmayı, vatanseverliği ve dayanışmayı önemseyen bir millet olduklarını vurgulayan Tekin, şöyle konuştu:

"Böyle olduğumuz için de dünyada çok az sayıda ülkeye, millete nasip olan binlerce yıllık bir devlet geleneğimiz var. Bizim bağımsızlık bayrağımız tarih boyunca hiç dinmedi. Hep dalgalandı ve inşallah bu birlikteliğimizi devam ettiğimiz sürece hep de dalgalanmaya devam edecek. Bu birlikteliği nasıl sağlayabiliriz? Toplumun içerisindeki çimento diye tabir ettiğimiz bu tür sivil toplum örgütlerini hep beraber destekleyerek bu birlikteliği sağlayabiliriz. Milli birliğimizi bu şekilde güçlendirebiliriz."

AÇILIŞA VALİ CANBOLAT VE ÇOK SAYIDA İSİM KATILDI

Açılışa, Aydın Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Seda Sarıbaş ve Ömer Özmen, AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdem ve MHP İl Başkanı Osmangazi Cihangiroğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BAKAN TEKİN'İN AYDIN'DAKİ YOĞUN ZİYARET PROGRAMI

Daha sonra MHP İl Başkanlığını ziyaret eden Tekin, Aliya İzetbegoviç İlkokulu'nda öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti. Bakan Tekin, daha sonra Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu makamında ziyaret etti.

Tekin, son olarak Eski Muğla Valisi Esengül Civelek'in annesinin vefatı nedeniyle aileye taziye ziyaretinde bulundu.


Etiketler:
Yusuf Tekin milli birlik Nazilli Erzurumlular Derneği Milli Eğitim Bakanı Aydın ziyareti