Bakan Çiftçi'den gurbetçilere müjde: Yabancı plakalı araçlarda kurallar değişti
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, yabancı plakalı araçların Türkiye'de kullanımına ilişkin esasları gurbetçi vatandaşların lehine netleştirdiklerini duyurdu. Yeni düzenlemeyle izin hak sahibinin Türkiye'de bulunması şartıyla eş, anne-baba ve çocuklar aracı tek başına kullanabilecek, acil durumlarda ise Türkiye'de yerleşik yakınlara da cezasız kullanım hakkı tanınacak.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, yurt dışında yaşayan vatandaşların yabancı plakalı araç kullanımına ilişkin yaşadığı sorunlara çözüm getirildiğini açıkladı. İki bakanlık arasında yürütülen görüşmeler sonucunda yabancı plakalı araçların Türkiye'deki kullanım esasları yeniden belirlendi. Gurbetçi vatandaşların uzun süredir şikâyet ettiği cezai işlem sorunlarına son verecek düzenleme, milyonlarca kişiyi doğrudan ilgilendiriyor.
BAKAN ÇİFTÇİ'DEN GURBETÇİLERE KOLAYLIK MÜJDESİ
Çiftçi, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada, yurt dışında yaşayan vatandaşlardan İçişleri Bakanlığına ulaşan talepleri ve uygulamada karşılaşılan cezai işlem sorunlarını Ticaret Bakanlığına ilettiklerini belirtti.
EŞ, ANNE-BABA VE ÇOCUKLAR ARACI TEK BAŞINA KULLANABİLECEK
Bakan Çiftçi, şunları kaydetti:
"Gurbetçi vatandaşlarımıza önemli bir kolaylık sağladık. İki Bakanlığımız arasında gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda, yabancı plakalı araçların kullanımına ilişkin esasları vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak şekilde netleştirdik. Buna göre, izin hak sahibinin Türkiye'de bulunması şartıyla, yurt dışında yerleşik eş, üstsoy (anne, baba, büyükanne, büyükbaba) ile altsoy (çocukları ve torunları) izin hak sahibi araçta bulunmasa da aracı kullanabilecek. İzin hak sahibinin araçta bulunması halinde ise yurt dışında yerleşik diğer kişiler de akrabalık şartı aranmaksızın aracı kullanabilecek. Ayrıca acil durumlarda ve bu durum süresince, araç sahibinin araçta bulunması şartıyla Türkiye'de yerleşik olan eş, altsoy ve üstsoyundan kişiler tarafından aracın kullanılması halinde cezai işlem uygulanmayacak."
- Popüler Haberler -
Adidas'ın rezil reklamı... TBMM Başkanı Kurtulmuş: Gazze'de ampute bırakılan çocukları görmüyorlar
Silivri'deki sır perdesi aralanıyor: Kaşif Kozinoğlu için feth-i kabir tarihi belli oldu
THY'den KKTC seferlerinde indirim günleri: Bilet satışları başladı
Beştepe'de sürpriz zirve: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mansur Yavaş'ı kabul etti
Ankara'da kritik kabul: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tom Barrack ile görüştü
Küçükçekmece'den Eyüpsultan'a uzanan vahşet: Ayşe Tokyaz cinayetinde katilin cezası belli oldu



