Antalya'daki dev iklim zirvesine "kelebek" etkisi! Bakan Kurum: Yeşil bir geleceğe kanat çırpıyoruz
Türkiye'nin ev sahipliğinde Antalya'da düzenlenecek olan COP31 Zirvesi için geri sayım sürerken, Bakan Murat Kurum 527 bin metrekarelik dev alana kurulan 20 bin kelebekli Tropikal Kelebek Bahçesi'nin görüntülerini paylaştı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin ev sahipliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda 9-20 Kasım'da Antalya'da düzenlenecek COP31 Zirvesi hazırlıklarında sona gelindi.
İklim müzakerelerinin yürütüleceği diplomatik bir merkez olan 527 bin metrekarelik Mavi Bölge'de ülke delegasyonlarıyla 100 bine yakın ziyaretçi bekleniyor.
"YEŞİL BİR GELECEĞE KANAT ÇIRPIYORUZ"
Ziyaretçilere doğa ile iç içe bir deneyim sunmak amacıyla Selçuklu Belediyesi tarafından alana "Konya Tropikal Kelebek Bahçesi" kuruldu. 2 bin 600 metrekarelik alana kurulan bahçede, 10 türden 20 bin kelebek bulunuyor. Bahçede, ziyaretçilere kendilerine has iklimlerinde yaşayan kelebeklerin doğadaki önemi ve rolü anlatılacak.
Bakan Kurum da sosyal medya hesabından Konya Tropikal Kelebek Bahçesi'nin görüntülerini paylaşarak, "Doğanın renkleri de COP31'de. COP31 alanındaki Tropikal Kelebek Bahçemiz ile yeşil bir geleceğe kanat çırpıyoruz. Aradığınız, düşlediğiniz her şey burada." ifadelerini kullandı.
- Popüler Haberler -
TMSF, Peker GYO'ya kayyum olarak atandı
Kara para soruşturmasında yeni gelişme: İtirafçı Emir Sarıgül hakkında karar
İsrail'in ABD hesabı alt üst oldu! Trump'ın yenilgisi derin kaygıya sürükledi
İSKİ'nin öngörüsüzlüğü çukura sebep oldu! Hasta taşıyan ambulans çöken yola düştü
Fon dosyasında "dezenformasyon" ve "iftira"! Sevinç ve Balcı hakkında istenen ceza belli oldu
İstanbul'da sağanak trafiği felç etti! Yoğunluk zirvede: D-100, TEM ve köprüler kilit



