Ankara'da FETÖ soruşturması: 14 kişi tutuklandı

Ankara'da FETÖ'nün emniyet gizli yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 46 şüpheliden 14'ü tutuklandı.
Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, örgütün emniyet gizli yapılanması içinde "emniyet gizli sorumlusu" olduğu ve halen çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında aktif olarak çalıştığı tespit edilen 46 şüpheli hakkında, 21 Mayıs'ta gözaltı kararı verilmişti.
Ankara merkezli 28 ilde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan zanlılar, emniyet sorgularının ardından Ankara Adliyesine sevk edildi.
Soruşturma savcısına ifade veren kişilerden 26'sı etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak isteyerek örgüte dair bildiklerini anlattı.
Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüphelilerden 14'ü tutuklanırken, 6'sı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Başsavcılık, soruşturmaya, etkin pişmanlık kapsamında ismi verilenler de dahil olmak üzere çok yönlü devam edildiğini bildirdi.
- Popüler Haberler -
Adana'da İYİ Parti yönetiminde deprem: 5 ilçe başkanı istifa etti
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Özel'e sert tepki: Türkiye'yi şikayet etmeyi karakter haline getirdi
Türkiye, COP31'de dünyaya sıfır atık mesajı verecek
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye bugün insani duruş ve stratejik akılla düzen kurucu aktör konumundadır"
Başörtülü kadına tepki çeken ayrımcılık! 28 Şubatçı başkanın cezası belli oldu
GAİN Medya'ya operasyonda yeni gelişme: O isimlerin ifadeleri alınacak



