Ameliyat masasında hastayla 'pazarlık' skandalına soruşturma

Sağlık Bakanlığı, acil müdahale sırasında hastayla pazarlık yapıldığı tespit edilen özel hastane hakkında olağanüstü denetim başlattı. Açıklamada, hiçbir vatandaşın sağlığının pazarlık konusu yapılamayacağı vurgulandı.
Sağlık Bakanlığı, özel bir sağlık kuruluşunda acil müdahale esnasında vatandaşla pazarlık yapıldığı haberlerine ilişkin açıklama yaptı.
Açıklamada, İstanbul'da bir özel sağlık kuruluşunda vatandaşa anjiyo işlemi sırasında fiyat pazarlığı yapıldığına dair basına yansıyan görüntülerin herkesi üzdüğü belirtildi.
"HERHANGİ BİR ÜCRET TALEP EDİLEMEZ"
İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün bu hadiseye derhal müdahil olduğu ve ilgili hastaneye olağanüstü denetim işlemi başlatıldığı aktarılan açıklamada, mevzuat çerçevesinde bu tür azil başvurularda standartlara uygun gerekli stentin hastaya takılması gerektiği ve herhangi bir ücret talep edilemeyeceği ifade edildi.
"GEREKLİ İDARİ YAPTIRIM UYGULAYACAKTIR"
Açıklamada, "Hiçbir vatandaşımızın sağlığı pazarlık konusu yapılamaz! İstanbul İl Sağlık Müdürlüğümüz gerekli idari yaptırımı uygulayacaktır. Halihazırda olağanüstü denetim ekiplerimiz ilgili hastanede denetimlerine devam etmektedir." denildi.
- Popüler Haberler -

Diyarbakır merkezli suç örgütüne yönelik operasyon: 19 tutuklama

Atatürk, kurtuluş meşalesini 106 yıl önce Samsun'da yaktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 19 Mayıs mesajı

Ekrem İmamoğlu'nun gizli kasası, itirafçı Ertan Yıldız'a tehdide soruşturma

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Müzeler Günü paylaşımı

19 Mayıs ve Gençlik Haftası tüm Türkiye'de coşkuyla kutlanacak
