AK Parti Sözcüsü Çelik'ten taziye paylaşımı: "Hocaların Hocası Kuçuradi'yi kaybettik, çok üzgünüz"
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik hayatını kaybeden Felsefe Profesörü Dr. İonna Kuçuradi için taziye mesajı yayımladı. Çelik "Hocamız büyük bir değerdi, gerçek bir rehberdi" ifadelerini kullandı.

Hocaların hocası Prof. Dr. İoanna Kuçuradi hocamızı kaybettik.
Çok üzgünüz.
Felsefeyi "insan olma sanatı" olarak anlattı hepimize. İnsan olma sanatını ve insan onurunu korumayı anlatan değerli bir öğretmenden yoksunuz artık.
Hocamız büyük bir değerdi. Gerçek bir "rehber"di. "İnsan olma ve insan kalma" hakkında söylenecek her sözde O'nu hatırlayacağız.
Ülkemizin ve herkesin başı sağolsun.

PROF. DR. İOANNA KUÇURADİ KİMDİR?
İoanna Kuçuradi, 4 Ekim 1936'da İstanbul'da doğdu. 1954'te Zapyon Kız Lisesinden, 1959'da İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümünden mezun olan Kuçuradi, 1965'te doktora derecesini aldı.
Erzurum Atatürk Üniversitesinde 1965-1968 yıllarında görev yapan Kuçuradi, 1970'te doçent, 1978'de profesör oldu.
Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümünü 1969'da kuran Kuçuradi, 2003'e kadar bölüm başkanlığı görevini yürüttü.
Kuçuradi, 1997'den itibaren Hacettepe Üniversitesi İnsan Hakları ve Felsefesi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünü yürüttü, merkez bünyesinde kurulan UNESCO Kürsüsünün de başkanlığını üstlendi.
Türkiye Felsefe Kurumunun başkanlığını yürüten Kuçuradi, Uluslararası Felsefe Dernekleri Federasyonunda da çeşitli görevlerde bulundu ve federasyonun başkanlığını yaptı.
Felsefe, etik, insan hakları ve değerler alanlarında çalışmalar yapan Kuçuradi, ulusal ve uluslararası çeşitli kuruluşlarda görev aldı.
ESERLERİ VE ÖDÜLLERİ
Kuçuradi'nin "Nietzsche ve İnsan", "Schopenhauer ve İnsan", "İnsan ve Değerleri", "Etik", "Sanata Felsefeyle Bakmak" ve "Çağın Olayları Arasında" adlı eserleri bulunuyor.
Prof. Dr. Kuçuradi, çalışmaları dolayısıyla Goethe Madalyası, Türkiye Bilimler Akademisi Ödülü, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Özgürlüğü Ödülü ve çeşitli uluslararası onur ödüllerine layık görüldü.
- Popüler Haberler -
Fon soruşturmasında yeni gelişme: 20 şüpheli tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi
6 ilde yasa dışı bahis operasyonu: 28 kişi tutuklandı
Bakan Çiftçi Yalova'da açıkladı: "50 yıllık terör belasından kurtulmak üzereyiz"
BDDK kredi limitlerini esnetti: fiyatı 40'ın altında olan telefonlar yıllık tüketici kredisiyle alınabilecek
Bahçeli'den "Türk Dünyası Günü" mesajı: "Nahçıvan anlaşması Türk dünyasının dönüm noktasıdır"
KKTC Başbakanı Üstel net konuştu: Ulusal davamızda Türkiye ile aynı çizgide gidiyoruz



