Afganistan-Pakistan savaşı başladı! Hindistan dahil olur mu? SAVTEK Dergi GYY Yusuf Alabarda yorumladı

SAVTEK Dergi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Alabarda, Türkiye'nin arabuluculuk girişimlerinin ardından bölgede sağlanan sulh kararının kısa süreli olduğunu, son bir haftada yeniden çatışmaların başladığını belirtti. Türkiye'nin barış için attığı adımların bölgedeki gerilimi önlemeye yetmediğine dikkat çekti.
SAVTEK Dergi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Alabarda, Türkiye'nin arabuluculuğuyla daha önce sağlanan barış kararının ardından, bölgede son bir haftada çatışmaların yeniden başladığını açıkladı. Alabarda, Türkiye'nin barış için gösterdiği çabanın, bölgedeki istikrarsızlığı uzun süre engelleyemediğine vurgu yaptı.
AFGANİSTAN VE PAKİSTAN ARASINDA SAVAŞ BAŞLADI
SAVTEK Dergi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Alabarda Daha önce Türkiye'nin de arabuluculuğuyla birlikte, çatışmaların sulh yoluyla çözülmesine dair alınmış olunan karar, son bir haftadan bu yana yerini tekrardan çatışmalara bırakmıştı.
AFGANİSTAN VE PAKİSTAN ARASINDA SAVAŞ BAŞLADI
— 24 TV (@yirmidorttv) February 27, 2026
Akşam Gazetesi Yazarı Yusuf Alabarda (@yusufalabarda): Daha önce Türkiye'nin de arabuluculuğuyla birlikte, çatışmaların sulh yoluyla çözülmesine dair alınmış olunan karar, son bir haftadan bu yana yerini tekrardan çatışmalara... pic.twitter.com/nZizG3u6I1
SAVTEK Dergi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Alabarda'nın değerlendirmeleri, Türkiye'nin arabuluculuk çabalarının bölgede kalıcı barış için yeterli olmadığını ortaya koydu. Son bir haftada yaşanan gelişmeler, barış umutlarının yeniden gölgelendiğini gösterdi.
HİNDİSTAN SAVAŞ'A DAHİL OLUR MU?
SAVTEK Dergi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Alabarda: Hindistan'ın bu savaşa dahil olması bölgeyi tehlikeye atar. Ben Hindistan'ın Pakistan'ın karşısına Afganistan ile çıkabileceğini düşünmüyorum. Dahil olma işlemi Afganistan'a verilecek destek şeklinde sürdürülecektir.
HİNDİSTAN SAVAŞ'A DAHİL OLUR MU?
— 24 TV (@yirmidorttv) February 27, 2026
Akşam Gazetesi Yazarı Yusuf Alabarda (@yusufalabarda): Hindistan'ın bu savaşa dahil olması bölgeyi tehlikeye atar. Ben Hindistan'ın Pakistan'ın karşısına Afganistan ile çıkabileceğini düşünmüyorum. Dahil olma işlemi Afganistan'a verilecek... pic.twitter.com/6VK3BrBgki
- Popüler Haberler -
Bakan Fidan'dan telefon diplomasisi
AK Partili Yalçın'dan 28 Şubat mesajı: Haince kurgulanmış bir pusuydu
Aziz İhsan Aktaş suç örgütü davasında yeni gelişme
Fesih çağrısının yıl dönümünde İmralı'dan yeni mesaj
“Şiddete dayalı siyaset dönemini kapatıyoruz” İmralı'dan ikinci 27 Şubat mesajı okundu
24 TV'den çarpıcı analiz: Türkiye'nin arabuluculuğu öne çıkıyor



