ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Adana ve Osmaniye'de peş peşe deprem

Adana'nın Saimbeyli ilçesinde 4,8 ve 4,9 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Bu sarsıntıların ardından Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde 5,2 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Üç deprem 24 dakika içinde kaydedildi. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, depremlerin ardından saha tarama çalışmalarının başladığını şu ana kadar olumsuz bir durumun olmadığını ifade etti.

AA - | Son Güncelleme Tarihi:
Adana ve Osmaniye'de peş peşe deprem

Saha çalışmalarına ilişkin bilgi veren Serdengeçti, "İlimizde hissedilen deprem sonrası ilgili kurumlarımızla ivedilikle koordinasyon sağlanmış olup, şu an itibarıyla herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Yüce Mevla milletimizi her türlü afetten korusun." ifadelerini kullandı.

"OLUMSUZ BİR DURUM BİLDİRİLMEDİ"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremlerin ardından gelişmeleri yakından takip ettiklerini bildirdi.

Kurum, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Adana ve Osmaniye'de meydana gelen depremlerin ardından gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Şu ana kadar olumsuz bir durum bildirilmemekle beraber tüm ihbarları değerlendiriyoruz. Bölgedeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

"EKİPLERİMİZ SAHA TARAMALARINA DERHAL BAŞLADI"

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, depremlerin ardından AFAD ve ilgili kurumların tüm ekiplerinin saha taramalarına derhal başladığını açıkladı.

Çiftçi, "An itibarıyla herhangi olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Ekiplerimiz çalışmalarını devam ettirmektedir." ifadelerini kullandı.

Depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Çiftçi, "Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." dedi.

"DEVLETİMİZ VATANDAŞIMIZIN YANINDADIR"

"İLGİLİ TÜM KURUM VE KURULUŞLARIMIZ, GÖREV VE SORUMLULUKLARI DOĞRULTUSUNDA SAHADAKİ TARAMA VE DURUM TESPİT ÇALIŞMALARINI TİTİZLİKLE SÜRDÜRMEKTEDİR"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, depremlerin ardından ilgili kurum ve kuruluşların sahada olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

Adana ve Osmaniye'de meydana gelen, çevre illerimizde de hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili tüm kurum ve kuruluşlarımız, görev ve sorumlulukları doğrultusunda sahadaki tarama ve durum tespit çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin.

"OLUMSUZ BİR DURUM YOK"

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Adana ve Osmaniye'de meydana gelen depremlerin ardından şu ana kadar bildirilen herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını belirtti.

Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Adana'nın Saimbeyli ve Osmaniye'nin Sumbas ilçelerinde meydana gelen depremlerden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. İlgili tüm kurumlarımızla eş güdüm halinde süreci yakından takip ediyoruz. Şu ana kadar Bakanlık birimlerimize bildirilen herhangi bir olumsuzluk bulunmuyor. Rabb'im ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin."

OSMANİYE'DE 5,2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Adana'daki iki depremin ardından saat 14.43'te Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Böylece Adana ve Osmaniye'de 24 dakika içinde art arda üç sarsıntı kaydedildi.

Osmaniye Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, yazılı açıklamasında, depremden etkilenen vatandaşlara "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Kapat

HABERİN DEVAMI


Etiketler:
adana saimbeyli deprem afad son dakika deprem