Adalet Bakanı Gürlek'ten işgalci İsrail'in kararına sert tepki

Adalet Bakanı Gürlek, "Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelesinin yanında olmaya, 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan, bağımsız ve egemen bir Filistin Devleti'nin tesisi için her platformda desteğimizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da yerleşim faaliyetlerini genişletme ve egemenlik dayatma yönündeki kararının asla kabul edilemez olduğunu belirtti.
Bu adımın, uluslararası hukuka, adalete ve insan onuruna açık bir aykırılık teşkil ettiğini vurgulayan Gürlek, şunları kaydetti:
"Hukuksuz yerleşimler ve toprak gasbı, bölgede barış umutlarını zedelemekte ve iki devletli çözüm perspektifini aşındırmaktadır. Uluslararası toplumun hukukun ve temel insan haklarının yanında net bir duruş sergilemesi gerekmektedir. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelesinin yanında olmaya, 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan, bağımsız ve egemen bir Filistin Devleti'nin tesisi için her platformda desteğimizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz."
- Popüler Haberler -
CHP'li belediyede maaş krizi büyüyor! İşçi başına 400 bin lira seviyesinde
Dışişleri Bakanı Fidan'dan telefon diplomasisi
Meteoroloji tarih verdi: Kuvvetli geliyor! Sıcaklıklar 10 derece düşüyor
İmamoğlu'nun diplomasının sahte olduğu iddiasıyla yargılandığı davada ara karar
Ramazan etkinliklerinin adresi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olacak
İletişim Başkanlığından "Külliye'de Ramazan" paylaşımı



