ABD'den "Ekonomik Öfke" yaptırımı... İran petrolünün satışına izin verilmeyecek
ABD Hazine Bakanlığı, denizde bekleyen İran petrolünün satışına izin veren geçici lisansın süresinin dolmasıyla birlikte yenilenmeyeceğini açıkladı. Bakanlık, İran'ın faaliyetlerini destekleyen yabancı finans kurumlarına karşı ikincil yaptırımlar uygulamaya hazır olduğunun altını çizdi.

ABD yönetimi, İran'a yönelik azami baskı politikasında yeni bir adım attı. Hazine Bakanlığı, denizde bekleyen İran petrolünün satışı için verilen geçici lisansın yenilenmeyeceğini duyurarak Tahran'a yönelik ekonomik kuşatmayı sıkılaştırdı.
ABD HAZİNE BAKANLIĞI'NDAN İRAN PETROLÜNE KRİTİK LİSANS KARARI
ABD Hazine Bakanlığı, denizde bekleyen İran petrolünün satışına izin veren geçici lisansın, süresi dolduğunda yenilenmeyeceğini bildirdi.
ABD Hazine Bakanlığının Amerikan merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından konuya ilişkin paylaşım yapıldı.
Paylaşımda, Bakanlığın "Ekonomik Öfke" kapsamında kararlı adımlar atarak İran üzerindeki azami baskıyı sürdürdüğü vurgulandı.
YABANCI FİNANS KURUMLARINA İKİNCİL YAPTIRIM TEHDİDİ
Bakanlığın mevcut tüm araç ve yetkilerini sonuna kadar kullandığının ve İran'ın faaliyetlerini desteklemeye devam eden yabancı finans kurumlarına karşı ikincil yaptırımlar uygulamaya hazır olduğunun altı çizilen paylaşımda, "Denizde bekleyen İran petrolünün satışına izin veren kısa vadeli lisans ise birkaç gün içinde sona erecek ve yenilenmeyecek." ifadesi kullanıldı.
Bakanlık tarafından yayımlanan lisans ile 20 Mart yerel saatle 00.01'den önce gemilere yüklenmiş İran menşeli ham petrol ve petrol ürünlerinin satışı, teslimatı veya boşaltılmasıyla ilgili işlemlere geçici olarak izin verilmişti.
Söz konusu iznin 19 Nisan yerel saatle 00.01'e kadar geçerli olacağı bildirilmişti.
- Popüler Haberler -
Kuriş soruşturmasında yeni tutuklama kararları: 19 kişi cezaevinde
"Demokratik ilkeler ve liyakat" vurgusuyla duyurdu: CHP'li İBB Meclis Üyesi görevinden istifa etti
Fon soruşturmasında yeni gelişme: 12 kişi hakkında tutuklama talebi
TBMM'den fon tasfiyelerine vize! Kritik düzenleme Meclis'ten geçti
İzmirlilere nefes aldıracak karar! AK Partili Başkan Tugay indirimli su tarifesini duyurdu
ANSET skandalında akılalmaz mesajlar gün yüzüne çıktı! "Belli olmasın, güzel paketle"



