ABD-İran savaşı çıkarsa bölgede ne olacak? 24 TV'de çarpıcı değerlendirme

ABD-İran arasındaki ılımlı senaryonun ne zamana kadar süreceği merak konusu olmuş durumda. Bölgede yaşanabilecek ABD-İran arasındaki savaş senaryosunu Star Gazetesi Yazarı Doç. Mehmet Yalçın Yılmaz, 24 TV'ye değerlendirdi.
ABD'nin, İran'ın "ayrıntılı bir teklif sunması halinde" cuma günü müzakere yapmaya hazır olduğu iddia edildi.
ABD'li müzakerecilerin, İran'dan 48 saat içinde ayrıntılı bir nükleer anlaşma teklifi almaları halinde görüşme yapmaya hazır oldukları bildirildi.
ABD-İran arasında yaşanan nükleer görüşme ve müzakere adımını Star Gazetesi Yazarı Doç. Mehmet Yalçın Yılmaz, 24 TV ekranlarında değerlendirdi.
"İRAN ABD MESELESİ ÇOK DAHA GENİŞ BİR ALANA YAYILIYOR"Mehmet Yalçın Yılmaz, İran-ABD meselesinin çok büyük bir problem olduğunu belirterek, "Bu yaşanan süreci sadece İran üzerinden okuduğumuz zaman işte manşetlere takılıyoruz. İran'dan ABD ne istiyor karşılığında ne yaptıracak sorusuna cevap aramış oluyoruz. Oysa İran ABD meselesi çok daha geniş bir alana yayılıyor." dedi.
Trump'ın İran'a yeni meseleleri dayattığını vurgulayan Yılmaz, "İran'dan yalnızca masada nükleer zenginleştirme, uranyum faaliyetlerinin durdurulması değil, bunun ötesindeki meseleleri de adeta Trump'ın dayattığını biliyoruz. Ve bu bir küresel meselenin aslında can damarına oturuyor." ifadelerini kullandı.
Öte yandan Star Gazetesi Yazarı Doç. Mehmet Yalçın Yılmaz, Bağdat-Tahran ilişkisinin ABD'yi rahatsız ettiğini belirtti.
- Popüler Haberler -
Rasim Arı yuvaya dönüyor: Rozeti Cumhurbaşkanı Erdoğan takacak
İçişleri Bakanlığı: Saray Belediye Başkanı hakkında soruşturma izni verildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moritanya Cumhurbaşkanı El Ghazouani ile görüştü
HAVELSAN'dan genç mucitlere çağrı: KAAN'ın yazılımını biz yapıyoruz sıra sizde
Edremit'te kuduz alarmı: 7 mahalle karantinaya alındı
Bakan Göktaş'tan genç Müslüman kadınlara çağrı: Geleceğe cesaretle bakan özgüvenli bir sözümüz var



