ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

750 bin euro'luk villayı rüşvet olarak aldığı iddia edildi

AKŞAM GAZETESİ - | Son Güncelleme Tarihi:
750 bin euro'luk villayı rüşvet olarak aldığı iddia edildi

Başkan yardımcısının suçüstü yakalandığı Manavgat'ta Belediye Başkanı Kara'nın 750 bin euro'luk villayı rüşvet olarak aldığı iddia edildi.

Kapat

HABERİN DEVAMI

Antalya'da CHP'li Manavgat Belediyesi'ne düzenlenen yolsuzluk operasyonunda, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Engin Tüter'in, C.C. isimli bir kişiden baklava kutusunda 110 bin euro rüşvet aldıktan sonra suçüstü yakalanmıştı. Soruşturmada Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ve 28 şüpheli gözaltına alınmıştı. Operasyonla ilgili yeni çıkan detaylar ortaya çıktı. Belediyeye iş yeri açma, çalıştırma, inşaat ve iskan ruhsatı için başvuranların işlemlerinin kasten bekletilip rüşvet alınmadan işlem yapılmadığı, yaklaşık 800 milyon TL'nin zimmete geçirildiği, CİMER'e yapılan bir ihbarda 50-60 milyon TL ceza yazılacağı belirtilerek 350 bin euro ve 1 milyon TL rüşvet alındığı belirlendi.

Mehmet Engin Tüter, baklava kutusunda 110 bin euro rüşvet alırken suçüstü yakalandı.

Niyazi Nefi Kara

BORÇU OTEL SAHİBİ ÖDEDİ

Otel sahibi Z.S'ye, ruhsat için, belediyenin yerel bir TV kanalına olan 6 milyon 600 bin TL borcunun ödetildiği, bir alışveriş merkezine usulsüz ruhsat verilmesi karşılığında 500 bin euro alındığı tespit edildi. Belediye Başkanı Kara'nın Side'deki villasını 750 bin euro bedelle aldığı ve paranın otel yatırımcılarının karşılandığı, Kumköy'deki villasının ise yenilendiği ve otel sahiplerinden bedel talep edildiği kaydedildi.


Etiketler:
chp manavgat belediyesi yolsuzluk operasyon rüşvet villa