ANASAYFA
RAMAZAN
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

24 TV'de çarpıcı petrol yorumu: Çok hızlı kötüye çok hızlı da geriye geliriz

Ayşegül Bedir Akosman - | Son Güncelleme Tarihi:
24 TV'de çarpıcı petrol yorumu: Çok hızlı kötüye çok hızlı da geriye geliriz

ABD ve İsrail'in İran'a saldırıları 5.gününde de devam ediyor. Şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgede İran petrol sevkiyatının yapıldığı Hürmüz Boğazı'nı kapatmıştı. Yaşanan bu gelişmelerden sonra petrol yükselecek mi yorumları yapıldı. İşte Doç. Dr. Filiz Eryılmaz 24 TV'ye değerlendirdi.

Kapat

HABERİN DEVAMI

ABD/İsrail, İran'a saldırmayı sürdürüyor. Yaşanan çatışmalarda İran dini lideri Ali Hamaney öldürülmüştü. İran'ın Hamaney'in intikamını almak için Hürmüz Boğazı'nı kapatmış olması petrol piyasasını etkiledi.

Orta Doğu'da yaşanan petrol sevkiyatı gelişmelerini Doç. Dr. Filiz Eryılmaz 24 TV'de "Analiz Sentez" programında değerlendirdi.

İran'ın Hürmüz Boğazı'nda petrol sevkiyatına izin vermemesini değerlendiren Eryılmaz, " Dolayısıyla petrol fiyatlarında şu an bir yere geldik ama eğer kısa vadede iyi haberler görürsek jeopolitik risklerde şöyle, fiyatlamalarda şöyle bir etki vardır. Çok hızlı kötüye gider, çok hızlı geriye de geliriz. Dolayısıyla çok hızlı toparlanmayı, tekrar 70 dolarlar bandına geri dönmeyi de görebiliriz. " dedi.

Orta Doğu'da yaşananlardan sonra faiz indirimi beklemediğini söyleyen Eryılmaz, "Bugün ya da yarın tekrar olumlu haberlerle 70 dolarlara gelsek de artık ben önümüzdeki hafta, Mart ayında bir faiz indirimi beklemiyorum bu şartlarda. Şimdi Nisan ayında indirimin de ben çok çok tehlikeye girdiği kanaatindeyim." İfadesini kullandı.

24 TV'de Orta Doğu değerlendirmesi: Çok çok büyük bir hata yaptı


Etiketler:
Abd İsrail İran Petrol yükseliş Hürmüz Boğazı kapanma