24 TV'de çarpıcı petrol yorumu: Çok hızlı kötüye çok hızlı da geriye geliriz

ABD ve İsrail'in İran'a saldırıları 5.gününde de devam ediyor. Şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgede İran petrol sevkiyatının yapıldığı Hürmüz Boğazı'nı kapatmıştı. Yaşanan bu gelişmelerden sonra petrol yükselecek mi yorumları yapıldı. İşte Doç. Dr. Filiz Eryılmaz 24 TV'ye değerlendirdi.
ABD/İsrail, İran'a saldırmayı sürdürüyor. Yaşanan çatışmalarda İran dini lideri Ali Hamaney öldürülmüştü. İran'ın Hamaney'in intikamını almak için Hürmüz Boğazı'nı kapatmış olması petrol piyasasını etkiledi.
Orta Doğu'da yaşanan petrol sevkiyatı gelişmelerini Doç. Dr. Filiz Eryılmaz 24 TV'de "Analiz Sentez" programında değerlendirdi.
İran'ın Hürmüz Boğazı'nda petrol sevkiyatına izin vermemesini değerlendiren Eryılmaz, " Dolayısıyla petrol fiyatlarında şu an bir yere geldik ama eğer kısa vadede iyi haberler görürsek jeopolitik risklerde şöyle, fiyatlamalarda şöyle bir etki vardır. Çok hızlı kötüye gider, çok hızlı geriye de geliriz. Dolayısıyla çok hızlı toparlanmayı, tekrar 70 dolarlar bandına geri dönmeyi de görebiliriz. " dedi.
Orta Doğu'da yaşananlardan sonra faiz indirimi beklemediğini söyleyen Eryılmaz, "Bugün ya da yarın tekrar olumlu haberlerle 70 dolarlara gelsek de artık ben önümüzdeki hafta, Mart ayında bir faiz indirimi beklemiyorum bu şartlarda. Şimdi Nisan ayında indirimin de ben çok çok tehlikeye girdiği kanaatindeyim." ifadesini kullandı.

24 TV'de Orta Doğu değerlendirmesi: Çok çok büyük bir hata yaptı
- Popüler Haberler -
Düzce'de lastiği patlayan tır otomobile çarptı: 6 yaralı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan zafer mesajı... "Hayırlara vesile olmasını diliyorum"
Ara seçimde Cumhur İttifakı rüzgarı: 6 beldenin 5'inde zafer
İletişim Başkanı Duran'dan Sıfır Atık Forumu'na ilişkin paylaşım: Küresel güce dönüştü
Antalya'da Otokoç yetkili servisine silahlı saldırı: 2 şüpheli yakalandı
Can Polat cinayetinde yeni gelişme: Tetikçi dahil 4 şüpheli tutuklandı



