20 yıllık sır çözüldü: 2006'daki olay yeniden soruşturuldu, 7 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, 'Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinesinde, 2006 yılında meydana gelen olayı yeniden ele alan Jandarma Suç Araştırma Timlerimiz (JASAT), aylarca süren titiz çalışmalar ve adli dinlemelerin ardından 3 ilde 6 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Rıza Güzel'in eşi ve 6 çocuğundan oluşan 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı' dedi.

Bakan Çiftçi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
10 yıl önce Manisa'da Lokman Gökçe'nin hayatını kaybettiği trafik kazasının ardındaki gerçeği ortaya çıkaran JASAT'ımız, bu kez de 20 yıl önce Kırşehir'de kaybolan Rıza Güzel'in izini sürdü.
Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinesinde, 2006 yılında meydana gelen olayı yeniden ele alan Jandarma Suç Araştırma Timlerimiz (JASAT), aylarca süren titiz çalışmalar ve adli dinlemelerin ardından 3 ilde 6 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Rıza Güzel'in eşi ve 6 çocuğundan oluşan 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelilerin itirafları ve yer göstermeleri sonucunda, Rıza Güzel'e ait olduğu değerlendirilen kemik parçalarına ulaşıldı. Adli soruşturma titizlikle sürdürülüyor.
Kimse geçen yılların gerçeği örteceğini, suçun izlerini sileceğini sanmasın!
Bir iz varsa peşine düşeriz. Bir şüphe varsa araştırırız. Hiçbir ayrıntıyı göz ardı etmeyiz.
İşte bu titiz ve kararlı takibimizin neticesinde, yılbaşından bu yana kişilere karşı işlenen suçlarda yüzde 99,4'lük aydınlatma oranına ulaştık. Hiçbir dosya faili meçhul kalmasın diye, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bıkmadan, usanmadan, titizlikle çalışmaya devam edeceğiz.
Biri 20, diğeri 10 yıldır karanlıkta kalan bu iki olayın aydınlatılmasında büyük bir dikkat, sabır ve kararlılıkla çalışan kahraman Jandarmamızı, JASAT ekiplerimizi ve emeği geçen tüm personelimizi yürekten tebrik ediyorum. Süreci titizlikle yürüten ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarımıza koordinasyon ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.
Ülkemizin huzuru, milletimizin güvenliği için zamanaşımı dinlemeden, suç ve suçluyla mücadelemize aralıksız devam edeceğiz! Devlet unutmaz.
- Popüler Haberler -
Bakan Gürlek'ten soykırımcı İsrail'e tepki: Filistinli Bakan'ın zirveye katılması engellendi
Elazığ'da bir kişinin yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
Bakan Fidan, Suriyeli mevkidaşı Şeybani ile görüştü
İBB davasında 229 milyon TL'lik rüşvet: Ödeme yapmazsan alacağını alamazsın
Bakan Bolat'tan fon iddialarına sert yanıt: 50'den fazla bankaya sorun
Bakan Işıkhan açıkladı: Kamu personel sisteminde yeni düzenlemeler yolda



