10. Yargı Paketi...Adalet Bakanı Tunç: Yeni yasa ile ceza alanların cezaevinde kalma süreleri azaldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 'Meclisimize sunduğumuz taslak kabul edildi. Yeni düzenleme ile 2 yıl ceza alan, koşullu salıverme tarihine kadarki sürenin onda biri dediğimiz, yani en az 36 gününü cezaevinde geçirecek. Bir yıl ceza almışsa 18 gün cezaevinde kalacak. 6 ay ceza almışsa en az 9 gün cezaevini görecek.' dedi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 10. Yargı Paketi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Bakan Tunç, iki yıl ceza alan suçluların en az 36 gün, bir yıl ceza alanların ise en az 18 gün cezaevinde kalacaklarını söyledi.
"BİR YIL CEZA ALMIŞSA 18 GÜN CEZAEVİNDE KALACAK"
Bakan Tunç, "Meclisimize sunduğumuz taslak kabul edildi. Yeni düzenleme ile 2 yıl ceza alan, koşullu salıverme tarihine kadarki sürenin onda biri dediğimiz, yani en az 36 gününü cezaevinde geçirecek. Bir yıl ceza almışsa 18 gün cezaevinde kalacak. 6 ay ceza almışsa en az 9 gün cezaevini görecek. Bu da toplumdaki cezasızlık algısını yok edecek.' dedi.
- Popüler Haberler -

#CANLI Lahey'de NATO zirvesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunuyor

Emine Erdoğan, NATO zirvesine katılan liderlerin eşleriyle bir araya geldi

Türkiye'nin dört ilinde orman yangını: Çok sayıda ekip seferber oldu

Edirne'de katliam gibi kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İBB'de gölge yapı itirafı: 80 kişilik gizli ekip yasa dışı yönetim

SON DAKİKA! Minguzzi cinayeti davasında yeni gelişme: İleri bir tarihe ertelendi
