ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Vatandaşa ek bir yük getirilmeyecek... Mağdur enflasyona karşı korunacak

Cevdet Yılmaz başkanlığında ikinci kez toplanan Fon Kurulu'nda yatırımcılara yapılacak ara ödemelerin hesaplama yöntemi ve ödeme takvimi ele alındı. Kurulda, “Vatandaşlarımıza herhangi bir ek yük getirilmeyecek” mesajı verildi.

AKŞAM GAZETESİ - | Son Güncelleme Tarihi:
Vatandaşa ek bir yük getirilmeyecek... Mağdur enflasyona karşı korunacak

Fon piyasasında yaşanan sorunun çözümü ve yatırımcıların ödemelerine ilişkin çalışmalar hız kazandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında ikinci kez toplanan Fon Kurulu'nda, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) 30 Eylül tarihli kararları kapsamında yapılacak ödemeler değerlendirildi. Toplantının ana gündemini, yatırımcıların net yatırım tutarının hesaplanması, ödemelere ilişkin ikincil düzenlemeler ve ödeme takvimi oluşturdu. Kurulda, SPK'nın fon hesaplarına ilişkin ödeme kararının uygulanmasına yönelik çalışmalar ele alınırken, net yatırım tutarının belirlenmesiyle ödeme takviminin bir hafta içinde netleşeceği öğrenildi.

HAKKANİYET VURGUSU

Toplantıda ayrıca bir süredir üzerinde çalışılan Sermaye Piyasası Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına ilişkin taslak da gündeme geldi. Taslağa nihai şeklinin verilmesi amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlara gerekli talimatların iletildiği bildirildi. Ele alınan düzenlemelerde vatandaşlara herhangi bir ek yük getirilmemesine yönelik anlayışın esas alındığı vurgulandı. Fon piyasasının belirli ve sınırlı bir bölümünde ortaya çıkan sorunun çözümü için çalışmaların sermaye piyasası kuralları çerçevesinde sürdürüleceği belirtildi. Sürecin hakkaniyet ve adalet gözetilerek hızlı ve etkili şekilde yürütüleceği kaydedildi.

YOL HARİTASI BELİRLENDİ

■ Ödemeler hazineye yük getirmeyecek, kaynak tasfiye edilen fonlardan sağlanacak.

■ Ödemelere para piyasası fonlarından başlanacak.

■ Alacağı 1 milyon TL'yi aşmayanlara ödemelerin tamamı yapılacak.

■ Tera fonlarının tasfiyesini İş Bankası, Pusula, Atlas ve Hedef Portföy fonlarının tasfiyesini ise Ziraat Bankası yürütecek.

■ A1, Bulls ve Pardus fonlarının tasfiyesini ise şirketler kendileri yürütecek.

■ Avans ödemeleri MKK-Banka mutabakatı sonrası başlayacak.

■ Ana para+TÜFE formülü ile mağdurlar enflasyona karşı korunacak.

SORUŞTURMADA 4 YENİ TUTUKLAMA

Fon soruşturmasında 4 şüpheli daha tutuklandı. "Balıkçı İsmet" olarak bilinen İsmet Öğüt, Özata Denizcilik Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çil, İskender Balcı ve Adem Karatepe hakkında tutuklama kararı verildi. Böylece soruşturmadaki tutuklu sayısı 65'e yükseldi. Mali incelemede İsmet

Öğüt adına 1 Temmuz-16 Eylül döneminde toplam 3 milyar 92 milyon 75 bin 513 liralık fon çıkışı tespit edildi. Soruşturma kapsamında eski Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Erkan Kilimci'nin de tutuklandığı bildirildi. Diğer bazı şüpheliler hakkında ise adli kontrol kararı uygulandı.

Kapat

HABERİN DEVAMI


Etiketler:
Fon Kurulu Ara Ödemeler Hesaplama Yöntemi