Türkiye'den Şam'a üst düzey ziyaret! Bakan Bolat, eş-Şaar ile bir araya geldi
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Suriye Ekonomi ve Sanayi Bakanı Muhammed Nidal eş-Şaar ile yaptıkları görüşmeyle ilgili, 'Görüşmemizde Sayın Cumhurbaşkanlarımızca belirlenen ikili ticaret hacmimizi 10 milyar dolar hedefine taşıyacak adımları, ulaştırma ve gümrük kapıları başta olmak üzere ticaretin kolaylaştırılmasına yönelik işbirliğimizi ve Suriye'nin yeniden imar sürecinde Türk özel sektörünün üstlenebileceği rolü ele aldık.' ifadesini kullandı.

Bolat, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda 63'üncüsü düzenlenen Uluslararası Şam Ticaret Fuarı vesilesiyle ve güçlü bir iş heyetiyle Şam'da bulunduklarını belirtti.
Ziyaretinin ilk bölümünde eş-Şaar ile görüştüklerine işaret eden Bolat, şunları kaydetti:

"Görüşmemizde Sayın Cumhurbaşkanlarımızca belirlenen ikili ticaret hacmimizi 10 milyar dolar hedefine taşıyacak adımları, ulaştırma ve gümrük kapıları başta olmak üzere ticaretin kolaylaştırılmasına yönelik işbirliğimizi ve Suriye'nin yeniden imar sürecinde Türk özel sektörünün üstlenebileceği rolü ele aldık. Nisanda gerçekleştirdiğimiz Türkiye-Suriye JETCO Toplantısı'nda mutabakata vardığımız hususların takipçisi olmaya ve bunları somut sonuçlara dönüştürmeye yönelik irademizi bir kez daha teyit ettik. Türkiye ile Suriye arasındaki ekonomi ve ticaret bağlarını karşılıklı fayda temelinde daha da güçlendirmeyi sürdüreceğiz."
- Popüler Haberler -
Yaş meyve ihracatı, 7 ayda 1 milyar doları aştı
Kızılay Genel Başkanı Yılmaz duyurdu: Gazze'ye girmeyi bekleyen 160 tır yardım var
Okul kıyafetlerinde yeni dönem! Uygulama hem güvenliği hem veli bütçesini hedefliyor
Diyarbakır'da denetimler: 7 ton böceklenmiş un bulundu, imha edilecek
Güneydoğu'nun fıstık üretimindeki sessiz kaybına yapay zekalı çözüm: FATGES
Yavuz Sultan Selim Köprüsü 10 yaşında



