Türkiye, Kalkınma Yolu ile Asya'ya uzanıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Durmuş Ünüvar, Türkiye'nin Irak'la birlikte hayata geçireceği Kalkınma Yolu Projesi ile Körfez ülkeleri, Hint Okyanusu ve Uzak Doğu'ya güçlü bir ulaşım hattı kuracağını açıkladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Durmuş Ünüvar, Kalkınma Yolu Projesi'nde Irak ve Türkiye arasındaki işbirliğini, AA muhabirine değerlendirdi.
Kalkınma Yolu Projesi'nin sadece ulaştırma değil aynı zamanda önemli bir kalkınma projesi olduğunu vurgulayan Ünüvar, "Kalkınma Yolu, Irak'ın Fav Limanı ile Türkiye üzerinden Avrupa ile demir yolu ve otoyollarıyla birleşmesidir." dedi.
Türkiye'de Kalkınma Yolu ile gerekli yatırımlara başlandığını belirten Ünüvar, Kalkınma Yolu'nun Irak'ın da gelişimine katkı sağlayacağını ve Türkiye'nin buna destek verdiğini vurguladı.
Kalkınma Yolu ile lojistik maliyetleri azaltacak ve süreyi kısaltacak bir mekanizma oluşturulduğunu aktaran Ünüvar, şunları kaydetti:
"Tüm koridorların merkezinde ve kesişiminde olan Türkiye, gerek Türk cumhuriyetlerinden gerek Çin'den Avrupa'ya gidecek veya tersine yönden gelecek sistem ve merkezdeki Türkiye buradan da Körfez ülkeleriyle, Hint Okyanusu ve Uzak Doğu'ya Irak ile birlikte bağlanmış olacak."
Ünüvar, Kalkınma Yolu'nun Türkiye içerisindeki finansal sisteminin de kurulduğunu dile getirerek, Irak'ın bu yatırımlara başlamasını beklediklerini söyledi.
Kalkınma Yolu'nda yük taşımacılığı konusunda birincil ülkenin Türkiye olacağını vurgulayan Ünüvar, Türkiye'nin aynı zamanda enerji koridoru olduğunu, ayrıca fiber optik ve haberleşme sistematiğinin de yürütüldüğünü anlattı.
- Popüler Haberler -

Fed faiz kararı açıklandı mı? Ekim ayı Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Pul biber ihracatı yılın 9 ayında yüzde 4 arttı

Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatında günlük çevresel izleme yapılıyor

Sanayi üretim endeksi ağustosta aylık 0,4, yıllık bazda yüzde 7,1 arttı

9 Ekim 2025 Perşembe Bugün Cumhuriyet altını, çeyrek altın ve gram altın fiyatları bugün ne kadar, alış satış kaç TL?

Bakan Kurum, BM'deki toplantıda konuştu: 135 ülkede 503 milyar dolar değerinde 12 bin 100 projeye imza attık
