Terör örgütü PKK'nın silah bırakma süreci Türk iş dünyasında sevinçle karşılandı

Terör örgütü PKK'nın silah bırakma süreci, Türk iş dünyasında sevinçle karşılandı. Silahların susmasıyla 100 milyarlarca dolarlık yatırım potansiyeli doğacağına dikkat çeken işadamları, “Bu süreçte üzerimize düşeni yapmaya hazırız” mesajı verdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın terör örgütü PKK'nın silah bırakma sürecini ilan ettiği tarihi konuşmasının ardından iş dünyasının önde gelen temsilcileri, Türkiye'nin ekonomik ve sosyal anlamda yeni bir döneme girdiğini belirtti.

MİLYARLARCA DOLAR GELİR
İş dünyası temsilcileri, terörün sona ermesinin sadece güvenlik açısından değil, aynı zamanda ekonomik istikrar, sürdürülebilir büyüme ve sosyal barışın sağlanması için de tarihi bir eşik olduğunu vurgularken; yatırım, üretim ve istihdam seferberliğine hazır olduklarını duyurdu. "Terörsüz Türkiye" vizyonunu destekleyen İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Erdoğan'ın açıklamalarını iş dünyası için bir dönüm noktası olarak gördüklerini söyledi. "Yeni dönemde Musul ve Kerkük'ten İstanbul'a, Şam'dan Ankara'ya, Halep'ten İzmir'e kurulacak güçlü ekonomik bağlar, hem Türkiye hem de bölge için yüz milyarlarca dolarlık üretim ve yatırım potansiyeli sunacaktır" diyen Avdagiç, şunları kaydetti: "Silahların susmasıyla birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güvenlik endişeleri ortadan kalkacak. Böylece yerli ve yabancı yatırımcılar için cazip bir ortam yaratılacak. Yeni fabrikalar açılacak, bölgeye gelen turist sayısı artacak, ekilemeyen araziler üretime kazandırılacak. Göçe zorlanan çiftçiler topraklarına geri dönebilecektir. İş dünyası olarak bu sürecin her aşamasında üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Yatırımlarımızla, istihdam yaratma çabalarımızla ve sosyal sorumluluk projelerimizle, barışın ve kalkınmanın mimarları arasında yer almak en büyük arzumuzdur."

TÜRKİYE GÜVENLİ LİMAN OLACAK
Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, terörsüz Türkiye yolunda atılan adımları takdirle karşıladıklarını belirterek, bu adımlar sayesinde Türkiye'nin çok daha güvenli bir liman haline geleceğini kaydetti. Aydın: "Terörsüz Türkiye ortamında kaynaklarımız daha verimli kullanılacak. Bu ortamda altyapı, enerji, turizm, tarım ve imalat sanayine yönelik uzun vadeli yatırımlarda artış göreceğiz. Yabancı sermayenin Türkiye'ye bakış açısı değişecek" diye konuştu.

İSTİHDAM YÜKSELİR
Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Gürkan Yıldırım: Silahların susması; üretimden turizme, tarımdan sanayiye kadar bölgeyi canlandıracaktır. Eğitim ve sağlık hizmetleri daha erişilebilir olacak, istihdam artacak."

2 TRİLYON DOLARLIK KAYIP
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, "Yaklaşık yarım asırsır süren terör belası ülkemiz için 2 trilyon dolarlık ekonomik kayba neden oldu. Kapısı aralanan bu yeni dönem Türkiye'miz için, daha fazla yatırım ve daha fazla üretim ve istihdam, daha güzel günler ve gelecek anlamına geliyor" dedi.
- Popüler Haberler -

TOKİ 508 taşınmazı satışa çıkarıyor: Açık artırma 30-31 Temmuz'da

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Türkiye kruvaziyer turizminde yüzde 18 artış yaşadı

Küçük birikimlerle ev sahibi olmanın yeni yolu: Gayrimenkul sertifikası

TSRS'nin usul ve esasları Resmi Gazete'de!

Evde bakım yardımı için 5,3 milyar TL desteği sağlandı!

Adıyaman'da TOKİ ve Emlak Konut güvencesiyle yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi'nde sona doğru!
