Sanayi üretim endeksi yüzde 2,4 yükseldi... Bakan Şimşek: 2026'da politikalarımızı hızlandıracağız

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Reform Yılı' olarak ilan edilen 2026'da kaynakların etkin kullanımını esas alan, istihdamı gözeten ve sanayide verimlilik, rekabetçilik ile sürdürülebilirlik odaklı dönüşümü hedefleyen politikaları hızlandıracaklarını bildirdi.
Şimşek, NSosyal hesabından Kasım 2025 dönemine ilişkin sanayi üretim endeksi verilerini değerlendirdi.
Kasımda sanayi üretiminin, takvim etkisinden arındırılmış olarak yıllık yüzde 2,4 arttığına dikkati çeken Şimşek, ocak-kasım döneminde yıllık büyümenin yüzde 3,5 olduğunu belirtti.
Şimşek, şunları kaydetti:
"İmalat sanayisinde 24 alt sektörün 19'unda aylık bazda görülen büyüme, iyileşmenin genele yayıldığını gösteriyor. Sermaye malı ve yüksek teknoloji gruplarındaki güçlü seyir, yüksek katma değerli üretimi ve orta-uzun vadeli büyüme potansiyelimizi artırmaktadır. Reform Yılı ilan ettiğimiz 2026'da kaynakların etkin kullanımını esas alan, istihdamı gözeten ve sanayide verimlilik, rekabetçilik ile sürdürülebilirlik odaklı dönüşümü hedefleyen politikalarımızı hızlandıracağız."
- Popüler Haberler -
Bakan Kurum: Çin ziyaretinde işbirliği olanaklarını ele aldık
Türkiye'nin dev projesi için toplanıyorlar! Milyarlık destek hazırlığı masada
“Dengeli ve Sürdürülebilir Büyüme” Ülke ekonomisine 314 Milyar TL kaynak
Türkiye İstatistik Kurumu ücretli çalışan istatistiklerini yayımladı
Yıldırım Derin Deniz Sondaj Gemisi, Türkali-16 Kuyusunda göreve başlıyor!
TCMB'nin mayıs ayı Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı



