Rusya duyurdu: Türkiye'den satın almaya başladık

Ülkede tereyağı fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle bir dizi önlem alınacağını duyuran Rusya, Türkiye'den tereyağı ithalatına başladı. 27 Ekim'den bu yana 29 Ekim itibarıyla toplam 20 tonluk ithalatın gerçekleştiği ifade edildi.
Rusya Gıda Güvenliği Kurumu (Rosselkhoznadzor), Türkiye'den tereyağı ithalatına başlandığını bildirildi.
Rosselkhoznadzor'dan Rus basınına yapılan açıklamada, Türkiye'den 27 Ekim'den bu yana tereyağı ithalatına başlandığı ve 29 Ekim itibarıyla toplam 20 tonluk ithalatın gerçekleştiği kaydedildi.
Rusya Tarım Bakanlığı, ülkede tereyağı fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle bir dizi önlem alınacağını bildirmişti.
Ülkedeki gıda üreticileri ve tedarikçilerini bir araya getiren "Rus Birliği"nden konuya ilişkin TASS'a yapılan açıklamada, süt fiyatları, lojistik ve paketleme maliyetlerindeki artışın tereyağı fiyatlarını olumsuz yönde etkilediği belirtilmişti.
- Popüler Haberler -

Platin, ekim ayında da zengin içeriğiyle yanı başınızda

Nobel Ekonomi Ödülü'nün sahipleri belli oldu

"Cari açıktaki iyileşme dış finansman ihtiyacını azaltıyor"

Ocak-eylül dönemi verileri belli oldu! Türkiye'de satılan gayrimenkul sayısı 2,3 milyona yaklaştı

En fazla kredi imalat sanayisine sağlandı

Ödemeler Dengesi verileri açıklandı
