Roketsan'dan 40 ülkeye ihracat

ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, bu yıl ihracat ve ciro bakımından yüzde 50 büyüme hedeflediklerini belirterek, “Şu anda yaklaşık 40 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz bunu hızlı bir şekilde 50 ülkeye taşımak istiyoruz” dedi.
Antalya Diplomasi Forumu'nda soruları yanıtlayan Murat İkinci, Türkiye'nin 2024'te savunma sanayisinde 7 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiğini söyledi. Bunun 400 milyon dolardan fazlasının Roketsan'a ait olduğunu ifade eden İkinci, ihracat açısından 2024'ü güzel bir noktada kapattıklarını ve 2025'e de iyi bir başlangıç yaptıklarını dile getirdi.

İkinci "40 ülke şu anda Roketsan'ın bizzat üretmiş olduğu ürünleri kullanıyor, çeşitli anlamlarda. Tanksavarlar, akıllı insansız hava araçlarımızın mühimmatları, gemisavar füzelerimiz, Sungur, Karaok gibi sistemlerimiz, seyir füzelerimiz, neredeyse bütün ürün portföyümüz dünyanın birçok ülkesinde kullanılıyor. Kullanılmakla kalmıyor, ek talepler de geliyor. Bu da bizim için çok sevindirici."
- Popüler Haberler -

Ankara-Sivas YHT Hattı'nda yaklaşık 1,7 milyon yolcu taşındı

Türkiye'nin elektrik kurulu gücü 118 bin megavatı aştı

Küresel piyasalar veri gündemine odaklandı

Elektrikli araç şarj soket sayısı artıyor

Ticaret Bakanlığı'ndan deprem fırsatçılarına geçit yok

KKM'de erime sürüyor! Son rakam açıklandı
