Muğla'nın Marmaris ilçesinde kuru gevenler ekonomiye kazandırılıyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanlardan toplanan kurumuş geven çalıları, dekorasyon malzemesine dönüştürülerek ekonomiye kazandırılıyor, böylece orman yangınlarına karşı da önlem alınıyor.
Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk sahasındaki kurumuş geven çalıları, yöre halkı tarafından toplanıyor.
Toplanan çalılar süs ve dekorasyon eşyası haline getirilmek üzere Ankara ve Sakarya'daki fabrikalara gönderiliyor.

Kuru bitki örtüsünün sahadan temizlenmesi, ekonomik faydasının yanı sıra orman yangınlarıyla mücadelede de kritik rol oynuyor.

Orman zeminindeki yanıcı madde yükünün azaltılmasıyla, olası yangınların yayılma hızının düşürülmesi ve yangın riskinin minimize edilmesi hedefleniyor.
- Popüler Haberler -
53 günlük yolculuk bitti: Çağrı Bey rekor derinliğe giriyor
Dünyanın en derin altın madeni! Yarım trilyon dolar hâlâ yer altında
Bakan Bolat: Körfez ülkelerine geçişi engelleyen transit vize sorunu çözüldü
Bakanlıktan istihdam müjdesi: Destek tutarı 840 bin TL'ye yükseltildi
İspanya, yeni dönemde Türkiye'yi "cazip bir fırsatlar penceresi" olarak görüyor
Bakan Şimşek: Türkiye savaşlara karşı dayanıklı olduğunu ispatladı



