Bakan Uraloğlu duyurdu: Milli banliyö tren setinin ilk üretimi tamamlandı! İlk set yola çıktı

Milli Banliyö Tren Seti Projesi çerçevesinde ilk tren setinin üretimi başarıyla tamamlandı. Gaziray Projesi kapsamında hizmet vermesi planlanan bu ilk set, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edilmek üzere Sakarya'dan sevk edildi.
"Milli Banliyö Tren Seti Projesi" çerçevesinde ilk tren setinin üretimi başarıyla tamamlandı. Gaziray Projesi ile hizmete sunulacak bu ilk set, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edilmek üzere Sakarya'dan yola çıktı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Milli Banliyö Tren Seti Projesi kapsamında ilk setin üretiminin tamamlandığını duyurdu. Bakan Uraloğlu, bu banliyö tren setlerinin Gaziantep'in şehir içi ulaşımını sağlamak amacıyla ilk olarak Gaziray Projesi'nde kullanılacağını belirtti. Ayrıca, "Milli Banliyö Treni Projesi'nin ilk seti, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edilmek üzere Sakarya'dan yola çıktı." ifadelerini kullandı.

BANLİYÖ TREN SETLERİNİN ÖZELLİKLERİ
Tren setlerinin saatte 90 kilometre hızla seyahat edebileceğini belirten Bakan Uraloğlu, bu araçların Gaziantep'in kültürel dokusunu yansıtan özel bir tasarıma sahip olduğunu vurguladı. Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi (TÜRASAŞ) tarafından özel olarak üretilen bu setler, tamamen yerli ve milli olarak geliştirilen Tren Kontrol ve Yönetim Sistemi, Cer Sistemleri ile donatıldı. Bu özellikler, güvenlik, ergonomi ve yolcu konforu açısından modern ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandı.
Proje kapsamında toplamda 32 araçtan oluşan 8 banliyö tren seti üretilecek. Her bir tren setinin işletme hızı saatte 90 kilometre olarak belirlendi.

YOLCU KAPASİTESİ VE DONANIM ÖZELLİKLERİ
Bakan Uraloğlu, her tren setinin dört araçtan oluştuğunu, bunlardan ikisinin sürücü kabinli olduğunu ve toplamda 1.000 yolcu taşıma kapasitesine sahip olduğunu belirtti. Setlerdeki 206 oturma kapasitesine sahip araçlarla, banliyö taşımacılığına yönelik ihtiyaçların karşılanması amaçlanıyor. Ayrıca, tren setlerinin konforu ve güvenliği, gelişmiş teknolojik donanımlarıyla dikkat çekiyor.
Gaziray banliyö setlerinin 32 yüksek güvenlikli yolcu kapısı, 42 bilgilendirme ekranı, kör nokta kalmayacak şekilde yerleştirilmiş 16 iç ve 4 dış güvenlik kamerası, ses sistemi gibi elektrik ve elektronik kontrollü ekipmanları bulunuyor. Ayrıca, her sette yaklaşık 85 bin metre özel yangın performanslı demiryolu güç ve kontrol kabloları kullanıldı.

İTHALATIN AZALTILMASI VE İHRACATIN ARTIRILMASI HEDEFLENİYOR
Bakan Uraloğlu, TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğü'nün tren setlerinde kullanılan kritik sistemlerin geliştirilmesinden, Sakarya Bölge Müdürlüğü'nün ise alüminyum gövde üretimi ve montaj işlemlerinin tümünü üstlendiğinden bahsetti. Uraloğlu, bu projeyle Türkiye'nin banliyö taşımacılığı ihtiyacını yerli imkânlarla karşılamayı, ithalatı azaltmayı, bakım ve onarım süreçlerini kolaylaştırarak maliyetleri düşürmeyi ve verimliliği artırmayı hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, üretilen tren setlerinin ihracatını yaparak ülke ekonomisine katkı sağlanması amaçlanmaktadır.
- Popüler Haberler -

15,3 milyon emekliye yaz gelmeden duyuru yapıldı: 17 Mayıs'ta başlıyor, SSK-Bağ-Kur hepsi için...

Sahte altına dikkat!

Motokuryeler artık kayıt altında! Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nde değişiklik

Türkiye ile Özbekistan arasında 8. Dönem KEK Protokolü imzalandı

SGK, 124 bin iş yerine denetimde 2 milyar lira ceza kesti

Emlak Konut, 2025'e güçlü başladı! 2025'in ilk çeyreğinde 3.253 milyar TL net kâr, 3.004 bağımsız bölüm satışı
