ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Memur ve emeklisinin zam teklifi... Toplu sözleşme sürecinde takvim işliyor

TRT HABER - | Son Güncelleme Tarihi:
Memur ve emeklisinin zam teklifi... Toplu sözleşme sürecinde takvim işliyor

Memurların toplu sözleşme görüşmeleri devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, cuma günü ara müzakere kapsamında sendikaların genel başkanlarıyla buluştu, ek teklif verdi. Dün ise hizmet kollarında yürütülen müzakere süreci için taraflar yeniden bir araya geldi.

Kapat

HABERİN DEVAMI

Memur ve emeklisinin zam teklifi için takvim işliyor. 8'inci dönem kamu toplu iş sözleşme görüşmeleri hafta sonu da devam etti.

Görüşmeler kapsamında, hükümetin ilk teklifi 2026'nın ilk yarısı için yüzde 10, ikinci yarısı için yüzde 6 olmuştu. 2027'nin her iki 6 ayı için de yüzde 4 teklif verilmişti.

Ara müzakere yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile yetkili sendika temsilcileri bir araya geldi. Müzakereden taban aylığa bin liralık artış yönünde ek teklif çıktı.

"UZLAŞI ZEMİNİNDE GÖRÜŞMELERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Ara müzakerelerin ardından taraflar yeniden bir araya geldi. Hizmet kollarına yönelik müzakere süreci kapsamında gündeme gelen talep ve başlıklar değerlendirildi. Bakan Işıkhan, görüşmeye ilişkin yaptığı paylaşımda, "İlerleyen günlerde de uzlaşı zemininde görüşmelerimizi sürdüreceğiz." dedi.

Toplu sözleşmede süreç en geç 31 Ağustos'ta sona erecek. Bu tarihe kadar uzlaşma sağlanamazsa Kamu Görevlileri Hakem Kurulu devreye girecek. Hakem Kurulunun vereceği karar bağlayıcı olacak.

Sürecin tamamlanması ile 2026 ve 2027 yılları için uygulanacak toplu sözleşme zammı netleşecek.

Elde edilecek kazanımlar 4 milyon memur ile 2,5 milyon memur emeklisini etkileyecek. Toplu sözleşme süreci nihayete erdiğinde sosyal ve mali haklar da belirlenmiş olacak.


Etiketler:
memur memur emeklisi toplu iş sözleşmesi zam teklifi vedat ışıkhan