Japonya rezervin vanalarını açtı
Japonya, Orta Doğu'daki gerilimin enerji tedarikinde yarattığı endişeleri hafifletmek amacıyla rezervlerinden petrolü piyasaya sürmeye başladı.

Kyodo ajansının haberine göre, ilk etapta özel sektörün elinde bulunan 15 günlük petrol rezervi piyasaya sunulurken, hükümetin kontrolündeki bir aylık rezerv de takip edilecek.
Japonya'nın 2025 sonu itibarıyla yaklaşık 470 milyon varil petrol rezervi bulunuyor. Bu, ülkenin 254 günlük iç tüketimine denk geliyor. Başbakan Takaiçi Sanae, 11 Mart'ta yaptığı açıklamada, hükümetin petrol rezervlerinden yaklaşık 80 milyon varil kullanmayı planladığını, bunun ülke tarihindeki en büyük rezerv açılımı olacağını ve 2011'deki depremden sonra açılan miktarın 1,8 katı olduğunu söylemişti. Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, 11 Mart'ta, üye ülkelerin 400 milyon varille kurumun tarihindeki en yüksek miktarda stratejik petrol rezervinin piyasaya sürülmesi konusunda anlaşmaya vardığını açıklamıştı.
- Popüler Haberler -
Bakan Bolat'tan AB'ye çağrı: "Gümrük Birliği ve güvenilir ortaklar dışlanmamalı"
Ziraat Katılım finansal ortaklığıyla hayata geçirilen DESU Medikal Üretim Tesisi törenle açıldı
"Sağlık endüstrilerinin millileşmesinde çok hızlı gelişmeler sağlayabiliriz"
13 Ekim Salı güncel gümüş fiyatları! En güncel rakamlar...
İzmir Karşıyaka'da icradan satılık taşınmaz!
İzmir Menderes'te icradan satılık tarla!



